A legfinomabb rántott csirkemell receptje, amit valaha készítettél

legfinomabb rántott csirkemell
legfinomabb rántott csirkemell

Sokféleképpen el lehet készíteni a rántott csirkemellet, de van az a recept, amely kiemelkedik a többi közül. Az, amelyik után mindenki megkérdezi: „Hogy csináltad ezt ilyen finomra?” Ez az a verzió! A titok a jól fűszerezett pácban és a különleges panírozási technikában rejlik, amelytől a hús szaftos marad, a külseje pedig extra ropogós lesz.

Ez a recept nemcsak hétköznapi ebédekre tökéletes, hanem ünnepi alkalmakra is megállja a helyét. Ha szeretnél egy olyan csirkemell receptet, amely biztosan bekerül a kedvencek közé, ne keress tovább – itt a legfinomabb rántott csirkemell titka!

A legfinomabb rántott csirkemell hozzávalói

  • 2 nagy csirkemellfilé
  • 1 dl natúr joghurt
  • 2 gerezd fokhagyma (reszelve)
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 tojás
  • 1 csésze zsemlemorzsa
  • 5 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál reszelt parmezán
  • só, bors, pici őrölt szerecsendió
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

Elkészítés lépésről lépésre

A csirkemellfiléket vágjuk vékony szeletekre, majd enyhén klopfoljuk ki őket.

Egy tálban keverjük össze a natúr joghurtot, a reszelt fokhagymát, a mustárt, sót, borsot és egy csipet őrölt szerecsendiót. Helyezzük a csirkemell szeleteket a pácba, fedjük le, és tegyük a hűtőbe legalább 2 órára, vagy egy éjszakára.

Készítsünk elő három tálat: az elsőbe tegyük a lisztet, a másodikba verjük fel a tojást, a harmadikba pedig keverjük össze a zsemlemorzsát a parmezánnal.

Vegyük ki a húst a pácból, és csepegtessük le. Forgassuk meg lisztben, tojásban, majd sajtos zsemlemorzsában.

Egy serpenyőben hevítsünk bő olajat, és süssük a szeleteket aranybarnára oldalanként 3-4 perc alatt. Papírtörlőn csepegtessük le.

Tálaljuk friss salátával, burgonyapürével vagy párolt zöldséggel.

Elkészítési idő

Előkészítés: 20 perc
Sütés: 20 perc
Összesen: 3 óra 40 perc

Tippek

  • Minél tovább pácolod, annál omlósabb lesz – ideális a 4-6 óra, de egy éjszaka a legjobb.
  • A panírt fűszerezheted friss zöldfűszerekkel is, például petrezselyemmel.
  • Ügyelj az olaj hőmérsékletére, hogy ne égjen meg a panír, de ne is szívja meg magát.

Egészséges alternatívák

  • Sütőben sütés: 200°C-on 20-25 percig, félidőben megfordítva.
  • Teljes kiőrlésű zsemlemorzsa vagy zabpehely a panírhoz.
  • Air fryer-ben: 180°C-on 12-15 perc alatt, kevés olajjal.
  • Natúr joghurtos pácolás olaj helyett szaftosítja a húst.

Nézd meg ezeket a csirkemell recepteket is

Tápértékek

Kalória: 450 kcal
Fehérje: 40 g
Szénhidrát: 30 g
Zsír: 20 g
Rost: 2 g

legfinomabb rántott csirkemell
legfinomabb rántott csirkemell

Legújabb csirkemell receptek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Verified by MonsterInsights