
Sokféleképpen el lehet készíteni a rántott csirkemellet, de van az a recept, amely kiemelkedik a többi közül. Az, amelyik után mindenki megkérdezi: „Hogy csináltad ezt ilyen finomra?” Ez az a verzió! A titok a jól fűszerezett pácban és a különleges panírozási technikában rejlik, amelytől a hús szaftos marad, a külseje pedig extra ropogós lesz.
Ez a recept nemcsak hétköznapi ebédekre tökéletes, hanem ünnepi alkalmakra is megállja a helyét. Ha szeretnél egy olyan csirkemell receptet, amely biztosan bekerül a kedvencek közé, ne keress tovább – itt a legfinomabb rántott csirkemell titka!
A legfinomabb rántott csirkemell hozzávalói
- 2 nagy csirkemellfilé
- 1 dl natúr joghurt
- 2 gerezd fokhagyma (reszelve)
- 1 teáskanál mustár
- 1 tojás
- 1 csésze zsemlemorzsa
- 5 evőkanál liszt
- 2 evőkanál reszelt parmezán
- só, bors, pici őrölt szerecsendió
- olaj a sütéshez
Elkészítés
Elkészítés lépésről lépésre
A csirkemellfiléket vágjuk vékony szeletekre, majd enyhén klopfoljuk ki őket.
Egy tálban keverjük össze a natúr joghurtot, a reszelt fokhagymát, a mustárt, sót, borsot és egy csipet őrölt szerecsendiót. Helyezzük a csirkemell szeleteket a pácba, fedjük le, és tegyük a hűtőbe legalább 2 órára, vagy egy éjszakára.
Készítsünk elő három tálat: az elsőbe tegyük a lisztet, a másodikba verjük fel a tojást, a harmadikba pedig keverjük össze a zsemlemorzsát a parmezánnal.
Vegyük ki a húst a pácból, és csepegtessük le. Forgassuk meg lisztben, tojásban, majd sajtos zsemlemorzsában.
Egy serpenyőben hevítsünk bő olajat, és süssük a szeleteket aranybarnára oldalanként 3-4 perc alatt. Papírtörlőn csepegtessük le.
Tálaljuk friss salátával, burgonyapürével vagy párolt zöldséggel.
Elkészítési idő
Előkészítés: 20 perc
Sütés: 20 perc
Összesen: 3 óra 40 perc
Tippek
- Minél tovább pácolod, annál omlósabb lesz – ideális a 4-6 óra, de egy éjszaka a legjobb.
- A panírt fűszerezheted friss zöldfűszerekkel is, például petrezselyemmel.
- Ügyelj az olaj hőmérsékletére, hogy ne égjen meg a panír, de ne is szívja meg magát.
Egészséges alternatívák
- Sütőben sütés: 200°C-on 20-25 percig, félidőben megfordítva.
- Teljes kiőrlésű zsemlemorzsa vagy zabpehely a panírhoz.
- Air fryer-ben: 180°C-on 12-15 perc alatt, kevés olajjal.
- Natúr joghurtos pácolás olaj helyett szaftosítja a húst.
Nézd meg ezeket a csirkemell recepteket is
Tápértékek
Kalória: 450 kcal
Fehérje: 40 g
Szénhidrát: 30 g
Zsír: 20 g
Rost: 2 g
