Almás burgonyás rakott csirkemell
Egy egyszerű rakott csirkemell az almás burgonyás rakott csirkemell. Viszonylag gyorsan elkészíthető és laktató étel. Krumplinak pedig az édesburgonyát használjuk. Íme az almás burgonyás rakott csirkemell receptje.
Az almás burgonyás rakott csirkemell hozzávalói
-
500 g csirkemellfilé
-
2-3 közepes édesburgonya
-
1 db közepes vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
-
2 db közepes alma
-
só, bors
- kókuszzsír vagy olívaolaj a kenéshez
Az almás burgonyás rakott csirkemell elkészítése
Vágd fel a csirkemellet szeletekre, sózd, borsozd meg ízlés szerint. Hagyd állni míg a zöldségeket előkészíted
Az édeskrumplit pucold meg és vágd karikára
Az almát hámozd meg és vágd ezt is karikára vagy cikkekre
A hagymát pucold meg szintén és vágd fel karikára, a fokhagymát kisebb darabokra.
Egy tálat kend ki a kókuszzsírral vagy olívaolajjal, és tedd bele a krumpli felét.
Szórj rá egy kis sót és borsot és tedd rá a vöröshagymát és a fokhagymát, majd az almát, a csirkemelleket (én keresztbe raktam rá) és a tetejére maradék édesburgonyát
Pici sót tegyél a krumplira és locsold meg az olívaolajjal vagy a kókuszzsírral
Fedd le fóliával, de egy sütőpapír is megteszi és 180 C fokon kb. 40-50 percig süsd, majd vedd le róla a fóliát, és 200 C fokon süsd még 5-10 percig. Lehet levet fog ereszteni, azt öntsd le róla.
Próbáld ki Te is ezt az almás burgonyás rakott csirkemell receptet Te is!