Almás Csirkemell Recept – Édes és Sós Harmónia Egyben
Ez az almás csirkemell recept tökéletes választás, ha szeretnéd ötvözni a sós és édes ízeket. Az almával kombinált csirkemell egyedi és frissítő ízvilágot kínál, ami könnyedén elvarázsolja az asztaltársaságot. A recept egyszerűen elkészíthető, mégis különleges ételként szolgálhat egy ünnepi vacsorán vagy akár a mindennapokban.
Hozzávalók az almás csirkemell recepthez:
- 4 db csirkemellfilé
- 2 közepes alma (pl. Granny Smith)
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál frissen őrölt fekete bors
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 1 evőkanál méz
- 2 gerezd fokhagyma, aprítva
- 1 evőkanál citromlé
- 1 dl almabor (vagy csirkealaplé)
Elkészítés az almás csirkemell recepthez:
- Előkészítés: Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. A csirkemelleket tisztítsd meg, majd enyhén klopfold ki őket, hogy egyenletesen süljenek.
- Fűszerezés: Fűszerezd be a csirkemelleket sóval, borssal és fahéjjal. Forrósíts fel egy serpenyőt, és olívaolajon süsd a csirkemelleket mindkét oldalon aranybarnára. Tedd félre.
- Almás réteg elkészítése: Az almákat vékony szeletekre vágd, majd egy serpenyőben hevíts fel egy kis olívaolajat, és süsd a fokhagymát, amíg illatos nem lesz. Add hozzá az almaszeleteket, mézet és citromlevet, majd párold, amíg az alma kissé megpuhul.
- Csirkemell és alma sütése: Helyezd a megsült csirkemelleket egy hőálló tálba, és rendezd el rajtuk az almaszeleteket. Öntsd rá az almabort (vagy csirkealaplevet), és süsd a sütőben 20-25 percig.
- Tálalás: Tálald a csirkét az almával együtt, és locsold meg a sütés közben keletkezett szafttal. Párolt zöldségekkel vagy burgonyapürével kínáld.
Extra Tippek az almás csirkemell recepthez:
- Almafajták variálása: A Granny Smith almák savanykás íze jól kiegyensúlyozza az édes mézet, de ha édesebb ízre vágysz, használhatsz Golden Delicious almát is.
- Fűszerezés: A fahéj mellett egy csipetnyi szerecsendiót is adhatsz az almás réteghez, hogy még gazdagabb ízt kapj.
Hirdetések