Ananászos Csirke Recept – Egzotikus Ízélmény Egyenesen a Tányérra
Az ananászos csirke recept egy könnyen elkészíthető, egzotikus étel, amely édes és sós ízek harmonikus kombinációját kínálja. Az ananász frissessége és a csirke szaftossága egy igazi különlegességgé teszi ezt a fogást, amely tökéletes választás lehet egy gyors hétköznapi vacsorára vagy egy baráti összejövetelre.
Hozzávalók az ananászos csirke recepthez:
- 4 db csirkemellfilé
- 1 konzerv ananász (darabok vagy lehet a karikák is, de akkor vágd fel, és leve is kell)
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál frissen őrölt fekete bors
- 2 gerezd fokhagyma, aprítva
- 1 evőkanál szójaszósz
- 1 evőkanál méz
- 1 evőkanál almaecet
- 1 teáskanál kukoricakeményítő (opcionális, a szósz sűrítéséhez)
- 1 teáskanál friss gyömbér (opcionális)
Az ananászos csirke recept elkészítése
- Előkészítés: Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. A csirkemelleket tisztítsd meg, vágd kockákra.
- Fűszerezés: Fűszerezd a csirkemelleket sóval és borssal, majd forrósíts fel egy serpenyőt, és olívaolajon süsd meg őket aranybarnára. Tedd félre.
- Szósz elkészítése: Egy serpenyőben hevítsd fel az ananászlevet, a szójaszószt, mézet, almaecetet és a fokhagymát. Keverd bele a kukoricakeményítőt, ha sűrűbb szószt szeretnél. Adj hozzá friss gyömbért is, ha még intenzívebb ízre vágysz.
- Csirkemell sütése az ananászos szósszal: Helyezd a megsült csirkemelleket egy hőálló tálba, öntsd rá az ananászos szószt, és rendezd el rajtuk az ananászdarabokat. Süsd 20-25 percig, amíg a csirke teljesen átsül, és az ananász karamellizálódik.
- Tálalás: Tálald az ananászos csirkét forrón, rizskörettel vagy párolt zöldségekkel. A szószt bőségesen öntsd a csirke mellé.
Extra Tippek az ananászos csirke recepthez:
- Ananász frissessége: Ha frissebb ízre vágysz, használj friss ananászt konzerv helyett. A friss ananász édesebb és intenzívebb ízt ad az ételhez.
- Gyömbér helyettesítése: Ha nem szereted a gyömbért, helyette használhatsz chili pelyhet egy kis csípős beütésért.
Hirdetések