Aszalt Paradicsomos Csirke Recept – Mediterrán Ízvilág Egy Tányéron
Az aszalt paradicsomos csirke recept egy könnyen elkészíthető, mediterrán stílusú étel, amely tökéletes választás lehet egy gyors vacsorára vagy akár egy különleges ebédre. Az aszalt paradicsom intenzív íze fantasztikusan párosul a csirkemell szaftosságával, így egy igazán ízletes és különleges fogást kapunk.
Hozzávalók az aszalt paradicsomos csirke recepthez:
- 4 db csirkemellfilé
- 100 g aszalt paradicsom (olajban eltett)
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma, aprítva
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál frissen őrölt fekete bors
- 1 evőkanál balzsamecet
- 1 teáskanál szárított oregánó
- 50 g reszelt parmezán
- 1 evőkanál friss bazsalikom (aprítva)
Az aszalt paradicsomos csirke elkészítése:
- Előkészítés: Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. A csirkemelleket tisztítsd meg, majd enyhén klopfold ki őket.
- Csirkemell fűszerezése: Fűszerezd a csirkemelleket sóval és borssal. Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd süsd a csirkemelleket mindkét oldalon aranybarnára. Tedd félre.
- Szósz elkészítése: Ugyanabban a serpenyőben, amelyben a csirkét sütötted, hevítsd fel az aprított fokhagymát, majd add hozzá az aszalt paradicsomot és az oregánót. Adj hozzá egy kevés balzsamecetet, és hagyd, hogy a paradicsomok átmelegedjenek.
- Csirkemell sütése: Helyezd a megsült csirkemelleket egy hőálló tálba, és öntsd rá az aszalt paradicsomos keveréket. Szórd meg parmezán sajttal, és süsd a sütőben 15-20 percig, amíg a sajt ráolvad és a csirke teljesen átsül.
- Tálalás: Tálalás előtt szórd meg friss bazsalikommal. Tálald az aszalt paradicsomos csirkét friss salátával, párolt zöldségekkel vagy sült burgonyával.
Extra Tippek az aszalt paradicsomos csirke recepthez:
- Friss fűszernövények használata: Az oregánó és bazsalikom frissebb, élénkebb ízt ad az ételnek, ha frissen vágott fűszernövényeket használsz.
- Sajtválasztás: A parmezán mellett használhatsz pecorino sajtot is, ha karakteresebb ízvilágra vágysz.
Hirdetések