Aszalt szilvás baconos csirkemell – Ünnepi ízorgia egy tepsiben

aszalt szilvás baconos csirkemell

Szeretnél valami igazán különlegeset az ünnepi asztalra, amit mégis könnyen elkészíthetsz? Akkor ez az aszalt szilvás baconos csirkemell recept neked szól! A csirkemell szaftos textúrája, az édeskés aszalt szilva és a ropogósra sült bacon egy ízletes és izgalmas harmóniát alkot. Egyetlen tepsiben elkészíthető, mégis méltó fogás egy családi vacsorához vagy egy ünnepi ebédhez is.

Hozzávalók

  • 4 db csirkemellfilé
  • 20 dkg aszalt szilva
  • 20 szelet bacon
  • só, frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • fogpiszkáló a rögzítéshez

Elkészítés

A csirkemell előkészítése és fűszerezése

A csirkemelleket mossuk meg, töröljük szárazra, majd hosszában félbevágjuk, hogy vékony szeleteket kapjunk. Ezután klopfoljuk ki enyhén, hogy jól formálható legyen, majd sózzuk, borsozzuk. Fontos, hogy ne használjunk túl sok sót, mivel a bacon önmagában is sós.

Töltés és baconbe göngyölés

Minden hússzelet közepére helyezünk 2-3 szem aszalt szilvát, majd tekerjük fel. Ezután jöhet a bacon: minden tekercset 2 szelet baconnel szorosan körbetekerünk. Ha szükséges, rögzítsük fogpiszkálóval.

Sütés előkészítése – tepsi és hőfok

Egy hőálló tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és kenjük meg egy kevés olívaolajjal. A baconbe tekert, aszalt szilvás csirkemell tekercseket helyezzük egymás mellé a tepsiben.

Sütés – ropogós baconos külső, szaftos belső

A sütőt melegítsük elő 180°C-ra, és süssük a tekercseket 30 percig. Ezután emeljük a hőfokot 200°C-ra, és süssük még 10 percig, hogy a bacon szép aranybarnára süljön és ropogós legyen.

Tippek

  • Az aszalt szilvát beáztathatod vörösborba fahéjjal és szegfűszeggel, hogy még intenzívebb ízt kapjon.
  • Párolt brokkoli, édesburgonya-püré vagy grillezett zöldségek remek köret lehetnek.
  • A töltelékhez adhatsz egy szelet camembert vagy mozzarellát is a szilva mellé.

Egészséges alternatívák

  • Csirkemell helyett használhatsz pulykamellet, amely még soványabb hús.
  • A bacon helyett próbáld ki a prosciuttót, kevesebb zsírral, hasonló ízvilággal.
  • Vegetáriánus alternatívaként füstölt tofut is használhatsz.

Elkészítési idő

Előkészítés: 20 perc
Sütés: 40 perc
Összesen: 60 perc

Tápértékek

Kalória: 520 kcal
Fehérje: 36.3 g
Szénhidrát: 38.4 g
Zsír: 25.4 g
Rost: 6.3 g

Nézd meg ezeket a csirkemell recepteket is

aszalt szilvás baconos csirkemell
Save
aszalt szilvás baconos csirkemell – a kép illusztráció
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Verified by MonsterInsights