Baconbe göngyölt csirkemell őzgerincformában

baconbe göngyölt csirkemell őzgerincformában

Baconbe göngyölt csirkemell őzgerincformában – Ünnepi fogás egyszerűen

Szeretnél egy látványos és ízletes fogást készíteni, ami garantáltan lenyűgözi a vendégeidet? A baconbe göngyölt csirkemell őzgerincformában tökéletes választás! Ez a recept nemcsak finom, hanem könnyen elkészíthető, és minden alkalomra megállja a helyét.

Hozzávalók

  • 80 dkg csirkemellfilé
  • 20 dkg szeletelt bacon
  • 2 db tojás
  • 4 evőkanál tejföl
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 15 dkg reszelt trappista sajt
  • 3 gerezd fokhagyma (zúzva)
  • 1 csokor friss petrezselyem (aprítva)
  • só, bors ízlés szerint
  • vaj és zsemlemorzsa a forma kikenéséhez

Elkészítés

A csirkemell előkészítése

A csirkemellfiléket mossuk meg, majd vágjuk kisebb kockákra. Sózzuk, borsozzuk, és tegyük félre, amíg elkészítjük a masszát.

A massza elkészítése

Egy nagy tálban keverjük össze a tojásokat, a tejfölt, a lisztet, a zúzott fokhagymát, az aprított petrezselymet és a reszelt sajtot. Adjuk hozzá a fűszerezett csirkemellkockákat, és alaposan keverjük össze, hogy minden darabot bevonjon a massza.

Az őzgerincforma előkészítése

Kenjük ki az őzgerincformát vajjal, majd szórjuk meg zsemlemorzsával. Béleljük ki a formát a baconszeletekkel úgy, hogy a szeletek kissé fedjék egymást, és a végeik kilógjanak a forma szélén.

A forma megtöltése

Öntsük a csirkés masszát a baconnel kibélelt formába, majd hajtsuk rá a kilógó baconszeleteket, hogy teljesen befedjék a masszát. Ha maradt még bacon, tegyük a tetejére is néhány szeletet.

Sütés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Fedjük le a formát alufóliával, és süssük 40 percig. Ezután vegyük le a fóliát, és süssük további 15-20 percig, amíg a bacon szép aranybarnára sül.

Tálalás

Hagyjuk a sült csirkemellet 10 percig pihenni, majd borítsuk ki egy tálra, és szeletelve tálaljuk. Kínálhatunk mellé friss salátát, párolt zöldséget vagy burgonyapürét.

Tippek

  • Használhatunk füstölt sajtot a trappista helyett, hogy intenzívebb ízt kapjunk.
  • A masszába keverhetünk apróra vágott gombát vagy paprikát is a változatosság kedvéért.
  • Ha szeretnénk, a tejfölt helyettesíthetjük tejszínnel a krémesebb állag érdekében.

Egészséges alternatívák

  • Válasszunk pulykabacont a hagyományos helyett.
  • A finomliszt helyett használjunk teljes kiőrlésű lisztet az egészségesebb változatért.
  • A masszához keverhetünk reszelt cukkinit vagy sárgarépát a rosttartalom növeléséhez.

Elkészítési idő

Előkészítés: 20 perc
Sütés: 60 perc
Összesen: 80 perc

Tápértékek

Kalória: 520 kcal
Fehérje: 45 g
Szénhidrát: 5 g
Zsír: 35 g
Rost: 1 g

Nézd meg ezeket a csirkemell recepteket is

baconbe göngyölt csirkemell őzgerincformában
Save
baconbe göngyölt csirkemell őzgerincformában
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Verified by MonsterInsights