
Baconbe göngyölt csirkemell recept
A baconbe göngyölt csirkemell az egyik legnépszerűbb és legfinomabb vendégváró fogás, amelyet könnyű elkészíteni, mégis elegáns és ízletes. A szaftos csirkemellet a ropogósra sült bacon teszi ellenállhatatlanná, miközben a belsejében lévő sajt és fűszerek még ízletesebbé varázsolják. Kiváló választás családi ebédekre, ünnepi alkalmakra vagy akár gyors hétköznapi vacsorának is. Ha pedig szereted a gyors és látványos csirkemell recepteket, próbáld ki a Sajttal töltött csirkemell receptet is!
Baconbe göngyölt csirkemell recept hozzávalói (4 személyre):
- 4 db csirkemellfilé
- 12 szelet bacon
- 100 g reszelt sajt (pl. mozzarella vagy gouda)
- 1 gerezd fokhagyma (reszelve vagy zúzva)
- 1 tk dijoni mustár
- 1 tk fűszerpaprika
- ½ tk őrölt fekete bors
- ½ tk só
- 1 tk szárított oregánó vagy kakukkfű
- 1 ek olívaolaj
- 1 dl főzőtejszín (opcionális, ha szaftosabb változatot szeretnél)
Ehhez hasonló recept: Baconbe tekert csirkemell őzgerincformában
A baconbe göngyölt csirkemell recept elkészítése:
- Előkészítés: A csirkemelleket lapjában vágd be úgy, hogy szétnyithatóak legyenek (pillangóvágás). Kicsit klopfold meg, hogy egyenletes vastagságúak legyenek.
- Fűszerezés: Dörzsöld be a csirkemelleket sóval, borssal, fűszerpaprikával és a zúzott fokhagymával. Kend meg egy vékony réteg dijoni mustárral, majd szórd meg a reszelt sajttal.
- Baconbe göngyölés: Tekerd fel a csirkemelleket, majd egyenként göngyöld be a bacon szeletekbe, úgy, hogy teljesen befedje a húst. Ha szükséges, tűzd meg fogpiszkálóval, hogy sütés közben ne nyíljon szét.
- Sütés serpenyőben vagy sütőben:
- Serpenyős módszer: Egy serpenyőben közepes lángon hevíts olívaolajat, majd pirítsd meg minden oldalát 3-4 percig, amíg a bacon szép aranybarna lesz. Ezután fedő alatt alacsony lángon párold még 10 percig.
- Sütőben sütés: Helyezd a göngyölt csirkemelleket egy sütőpapírral bélelt tepsire, és 180°C-ra előmelegített sütőben süsd kb. 25-30 percig. Ha szaftosabbra szeretnéd, 15 perc után locsold meg egy kevés főzőtejszínnel.
- Tálalás: Hagyd pár percig pihenni, majd szeleteld fel és kínáld salátával, burgonyapürével vagy sült zöldségekkel.
Ha pedig valami különlegeset keresel, nézd meg a Kijevi csirkemell receptet is!
Tippek és trükkök:
- Ha extra krémes belsőre vágysz, keverj a reszelt sajthoz egy kis krémsajtot vagy mascarponét.
- Készítheted füstölt sajttal is, hogy még karakteresebb ízt kapj.
- A bacont szorosan tekerd fel, hogy sütés közben ne nyíljon szét, de ha szükséges, használj fogpiszkálót.
- Ha ropogósabb baconréteget szeretnél, az utolsó pár percben grillező fokozatra állítsd a sütőt.
- Jól illik hozzá a fokhagymás-tejfölös mártás vagy egy mézes-mustáros öntet.
Nézd meg a többi vendégváró csirkemell receptet is a honlapon: Vendégváró csirkemell receptek
