Baconbe göngyölt csirkemell recept

Baconbe göngyölt csirkemell recept
Baconbe göngyölt csirkemell recept

Baconbe göngyölt csirkemell recept

A baconbe göngyölt csirkemell az egyik legnépszerűbb és legfinomabb vendégváró fogás, amelyet könnyű elkészíteni, mégis elegáns és ízletes. A szaftos csirkemellet a ropogósra sült bacon teszi ellenállhatatlanná, miközben a belsejében lévő sajt és fűszerek még ízletesebbé varázsolják. Kiváló választás családi ebédekre, ünnepi alkalmakra vagy akár gyors hétköznapi vacsorának is. Ha pedig szereted a gyors és látványos csirkemell recepteket, próbáld ki a Sajttal töltött csirkemell receptet is!

Baconbe göngyölt csirkemell recept hozzávalói (4 személyre):

  • 4 db csirkemellfilé
  • 12 szelet bacon
  • 100 g reszelt sajt (pl. mozzarella vagy gouda)
  • 1 gerezd fokhagyma (reszelve vagy zúzva)
  • 1 tk dijoni mustár
  • 1 tk fűszerpaprika
  • ½ tk őrölt fekete bors
  • ½ tk só
  • 1 tk szárított oregánó vagy kakukkfű
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 dl főzőtejszín (opcionális, ha szaftosabb változatot szeretnél)

Ehhez hasonló recept: Baconbe tekert csirkemell őzgerincformában

A baconbe göngyölt csirkemell recept elkészítése:

  1. Előkészítés: A csirkemelleket lapjában vágd be úgy, hogy szétnyithatóak legyenek (pillangóvágás). Kicsit klopfold meg, hogy egyenletes vastagságúak legyenek.
  2. Fűszerezés: Dörzsöld be a csirkemelleket sóval, borssal, fűszerpaprikával és a zúzott fokhagymával. Kend meg egy vékony réteg dijoni mustárral, majd szórd meg a reszelt sajttal.
  3. Baconbe göngyölés: Tekerd fel a csirkemelleket, majd egyenként göngyöld be a bacon szeletekbe, úgy, hogy teljesen befedje a húst. Ha szükséges, tűzd meg fogpiszkálóval, hogy sütés közben ne nyíljon szét.
  4. Sütés serpenyőben vagy sütőben:
    • Serpenyős módszer: Egy serpenyőben közepes lángon hevíts olívaolajat, majd pirítsd meg minden oldalát 3-4 percig, amíg a bacon szép aranybarna lesz. Ezután fedő alatt alacsony lángon párold még 10 percig.
    • Sütőben sütés: Helyezd a göngyölt csirkemelleket egy sütőpapírral bélelt tepsire, és 180°C-ra előmelegített sütőben süsd kb. 25-30 percig. Ha szaftosabbra szeretnéd, 15 perc után locsold meg egy kevés főzőtejszínnel.
  5. Tálalás: Hagyd pár percig pihenni, majd szeleteld fel és kínáld salátával, burgonyapürével vagy sült zöldségekkel.

Ha pedig valami különlegeset keresel, nézd meg a Kijevi csirkemell receptet is!

Tippek és trükkök:

  • Ha extra krémes belsőre vágysz, keverj a reszelt sajthoz egy kis krémsajtot vagy mascarponét.
  • Készítheted füstölt sajttal is, hogy még karakteresebb ízt kapj.
  • A bacont szorosan tekerd fel, hogy sütés közben ne nyíljon szét, de ha szükséges, használj fogpiszkálót.
  • Ha ropogósabb baconréteget szeretnél, az utolsó pár percben grillező fokozatra állítsd a sütőt.
  • Jól illik hozzá a fokhagymás-tejfölös mártás vagy egy mézes-mustáros öntet.

Nézd meg a többi vendégváró csirkemell receptet is a honlapon: Vendégváró csirkemell receptek

Baconbe göngyölt csirkemell recept
Baconbe göngyölt csirkemell recept

 

Hirdetések

Legújabb csirkemell receptek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Verified by MonsterInsights