Gyors, mégis különleges ételt keresel, amit a család minden tagja imádni fog? Ez a baconos csirke recept pontosan ilyen: kívül ropogós bacon, belül szaftos csirkehús, és mindez minimális előkészülettel! Tökéletes hétköznapi vacsora vagy hétvégi főfogás, amit akár előre is elkészíthetsz.
Hozzávalók
- 4 db csirkecomb vagy csirkemell (csont nélküli)
- 12–16 szelet bacon
- 1 evőkanál mustár
- 1 evőkanál méz
- só, bors ízlés szerint
- 1 gerezd fokhagyma (reszelve)
- 1 evőkanál olívaolaj
Elkészítés
A csirke előkészítése
A húst tisztítsuk meg, töröljük szárazra, majd enyhén sózzuk, borsozzuk. Kenjük be mustárral, majd locsoljuk meg kevés mézzel, végül reszeljünk rá fokhagymát.
Baconbe tekerés
Minden csirkerészt 2–3 szelet baconnel tekerjünk körbe szorosan. Ha szükséges, rögzítsük fogpiszkálóval vagy hústűvel.
Sütés
Egy hőálló tálat vagy tepsit kenjünk ki olívaolajjal. A baconos csirkéket helyezzük bele, majd süssük előmelegített sütőben 190°C-on 35–40 percig, amíg a bacon szép pirosra sül, a hús pedig teljesen átsül.
Tippek
- Használhatsz dijoni mustárt a karakteresebb ízért.
- A méz helyett kipróbálhatod juharsziruppal is – füstösebb ízvilágot kapsz.
- Köretként jól illik hozzá krumplipüré, rizzsel párolt zöldség vagy bulgur.
Egészséges alternatívák
- Használj pulykamellet a csirke helyett, ha még soványabb húsra vágysz.
- Bacon helyett válassz pulykabacont vagy csökkentett zsírtartalmú változatot.
- A méz elhagyásával csökkentheted a szénhidrátot – fűszerezd zöldfűszerekkel.
Elkészítési idő
Előkészítés: 15 perc
Sütés: 40 perc
Összesen: 55 perc
Tápértékek
Kalória: 490 kcal
Fehérje: 39 g
Szénhidrát: 3.5 g
Zsír: 34 g
Rost: 0.4 g
Nézd meg ezeket a csirkemell recepteket is
- Baconos csirkemell torta őzgerincben – látványos és laktató ünnepi fogás
- Sajttal töltött csirkemell – Szaftos és ínycsiklandó recept
- Gombás tejszínes csirkemell
