
A barackos csirkemell serpenyőben egy igazán különleges étel, amely ötvözi a szaftos csirkemell és az édeskés gyümölcs harmonikus ízvilágát. Ez az étel tökéletes választás, ha unod a megszokott ízeket, és valami újdonságra vágysz, ami gyorsan elkészül, mégis lenyűgözően finom.
A receptben az édes barack tökéletesen kiegészíti a fűszeres, enyhén sós csirkemellet, amit egy serpenyőben varázsolunk készre. Ideális nyári fogás, de bármikor feldobhatod vele a hétköznapokat is – garantáltan emlékezetes lesz!
Hozzávalók
- 500 g csirkemellfilé
- 1 konzerv (kb. 400 g) sárgabarack befőtt (felezett)
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál méz
- 1 teáskanál szójaszósz (opcionális)
- 1 teáskanál mustár
- só, bors ízlés szerint
- friss petrezselyem a tálaláshoz
Elkészítés
Hús előkészítése
A csirkemelleket szeleteld vékonyabb csíkokra vagy lapos szeletekre. Sózd, borsozd mindkét oldalukat, és tedd félre. A vöröshagymát vágd finomra, a fokhagymát aprítsd vagy zúzd össze.
Barack előkészítése
A barackbefőttből szűrd le a levet, a barackdarabokat vágd kisebb cikkekre, hogy könnyebben átsüljenek.
Hús pirítása
Egy nagyobb serpenyőben melegíts fel 2 evőkanál olívaolajat, majd közepes lángon pirítsd meg a csirkemell szeleteket oldalanként kb. 3-4 percig, míg aranybarnák nem lesznek. Vedd ki a serpenyőből, és tedd félre.
Hagymás alap készítése
A visszamaradt zsiradékon dinszteld meg a vöröshagymát üvegesre. Add hozzá a fokhagymát, pirítsd együtt még 1 percig.
Barackos szósz készítése
Add a serpenyőhöz a feldarabolt barackot, a mézet, a mustárt, és ha szeretnéd, egy kevés szójaszószt is. Keverd össze, majd néhány percig pirítsd együtt, hogy kissé karamellizálódjon.
Összeforgatás
Tedd vissza a csirkemelleket a serpenyőbe, és keverd össze a barackos raguval. Párold együtt alacsony lángon 5-7 percig, hogy az ízek összeérjenek, és a hús teljesen átfőjön.
Tálalás
Friss petrezselyemmel megszórva, rizzsel, bulgurral vagy friss salátával tálald.
Tippek
- Ha frissebb ízre vágysz, használj friss sárgabarackot a szezonban.
- Sűrűbb szószhoz használj étkezési keményítőt egy kevés baracklében elkeverve.
- Egy kevés chilipehely pikánsabbá teszi az ízvilágot.
Egészséges alternatívák
- Friss barack és eritrit a cukormentes verzióhoz.
- Párold kevés vízzel vagy alaplével a serpenyő helyett.
- Szójaszósz helyett használj gluténmentes kókuszaminót.
Elkészítési idő
Előkészítés: 10 perc
Sütés: 20 perc
Összesen: 30 perc
Tápértékek
Kalória: 370 kcal
Fehérje: 38 g
Szénhidrát: 12 g
Zsír: 18 g
Rost: 2 g
Nézd meg ezeket a csirkemell recepteket is
- Tepsis barackos csirkemell
- Aszalt paradicsomos csirke recept – Szaftos és ínycsiklandó fogás
- Fokhagymás rántott csirkemell – intenzív ízek rajongóinak
