Barackos csirkemell serpenyőben – különleges gyümölcsös fogás, amit imádni fogsz

barackos csirkemell serpenyőben
barackos csirkemell serpenyőben

A barackos csirkemell serpenyőben egy igazán különleges étel, amely ötvözi a szaftos csirkemell és az édeskés gyümölcs harmonikus ízvilágát. Ez az étel tökéletes választás, ha unod a megszokott ízeket, és valami újdonságra vágysz, ami gyorsan elkészül, mégis lenyűgözően finom.

A receptben az édes barack tökéletesen kiegészíti a fűszeres, enyhén sós csirkemellet, amit egy serpenyőben varázsolunk készre. Ideális nyári fogás, de bármikor feldobhatod vele a hétköznapokat is – garantáltan emlékezetes lesz!

Hozzávalók

  • 500 g csirkemellfilé
  • 1 konzerv (kb. 400 g) sárgabarack befőtt (felezett)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál méz
  • 1 teáskanál szójaszósz (opcionális)
  • 1 teáskanál mustár
  • só, bors ízlés szerint
  • friss petrezselyem a tálaláshoz

Elkészítés

Hús előkészítése

A csirkemelleket szeleteld vékonyabb csíkokra vagy lapos szeletekre. Sózd, borsozd mindkét oldalukat, és tedd félre. A vöröshagymát vágd finomra, a fokhagymát aprítsd vagy zúzd össze.

Barack előkészítése

A barackbefőttből szűrd le a levet, a barackdarabokat vágd kisebb cikkekre, hogy könnyebben átsüljenek.

Hús pirítása

Egy nagyobb serpenyőben melegíts fel 2 evőkanál olívaolajat, majd közepes lángon pirítsd meg a csirkemell szeleteket oldalanként kb. 3-4 percig, míg aranybarnák nem lesznek. Vedd ki a serpenyőből, és tedd félre.

Hagymás alap készítése

A visszamaradt zsiradékon dinszteld meg a vöröshagymát üvegesre. Add hozzá a fokhagymát, pirítsd együtt még 1 percig.

Barackos szósz készítése

Add a serpenyőhöz a feldarabolt barackot, a mézet, a mustárt, és ha szeretnéd, egy kevés szójaszószt is. Keverd össze, majd néhány percig pirítsd együtt, hogy kissé karamellizálódjon.

Összeforgatás

Tedd vissza a csirkemelleket a serpenyőbe, és keverd össze a barackos raguval. Párold együtt alacsony lángon 5-7 percig, hogy az ízek összeérjenek, és a hús teljesen átfőjön.

Tálalás

Friss petrezselyemmel megszórva, rizzsel, bulgurral vagy friss salátával tálald.

Tippek

  • Ha frissebb ízre vágysz, használj friss sárgabarackot a szezonban.
  • Sűrűbb szószhoz használj étkezési keményítőt egy kevés baracklében elkeverve.
  • Egy kevés chilipehely pikánsabbá teszi az ízvilágot.

Egészséges alternatívák

  • Friss barack és eritrit a cukormentes verzióhoz.
  • Párold kevés vízzel vagy alaplével a serpenyő helyett.
  • Szójaszósz helyett használj gluténmentes kókuszaminót.

Elkészítési idő

Előkészítés: 10 perc
Sütés: 20 perc
Összesen: 30 perc

Tápértékek

Kalória: 370 kcal
Fehérje: 38 g
Szénhidrát: 12 g
Zsír: 18 g
Rost: 2 g

Nézd meg ezeket a csirkemell recepteket is

barackos csirkemell serpenyőben
barackos csirkemell serpenyőben – a kép illusztráció

Legújabb csirkemell receptek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Verified by MonsterInsights