Bazsalikomos csirkemell mediterrán hangulatban

bazsalikomos csirkemell

Bazsalikomos csirkemell mediterrán hangulatban – 30 perc alatt kész!

Szeretnél egy könnyed, mégis karakteres ízvilágú vacsorát, ami visszahozza az olasz nyár hangulatát? A bazsalikomos csirkemell egyszerre friss, illatos és rendkívül egyszerűen elkészíthető. A mediterrán konyha egyik legkedveltebb fűszere, a bazsalikom tökéletesen harmonizál a csirkemell semleges ízével, így együtt egy fantasztikusan ízletes fogást alkotnak.

Hozzávalók

  • 4 db csirkemellfilé
  • Só, frissen őrölt bors ízlés szerint
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 200 ml főzőtejszín vagy görög joghurt
  • 1 marék friss bazsalikomlevél (vagy 1,5 teáskanál szárított bazsalikom)
  • 1 teáskanál szárított oregánó
  • 1/2 citrom leve
  • Reszelt parmezán sajt (opcionális)
  • Egy kevés vaj (1 evőkanál)
  • Petrezselyem a díszítéshez

Elkészítés

Előkészítés

A csirkemellfiléket alaposan megtisztítjuk, majd vékony szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk mindkét oldalukat, és félretesszük pihenni.

Sütés

Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük az olívaolajat és a vajat közepes lángon. A csirkeszeleteket mindkét oldalukon aranybarnára sütjük, oldalanként kb. 3-4 percig. A megsült szeleteket kivesszük, és melegen tartjuk.

Szósz elkészítése

Ugyanabban a serpenyőben, ahol a csirkét sütöttük, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, és 1 percig pirítjuk. Hozzáöntjük a főzőtejszínt, majd hozzáadjuk az aprított bazsalikomot, oregánót és a citromlevet. A szószt közepes lángon főzzük 5-7 percig, amíg kissé besűrűsödik.

Összeállítás

Visszahelyezzük a csirkeszeleteket a szószba, és további 2-3 percig főzzük, hogy az ízek összeérjenek.

Tálalás

A kész ételt friss petrezselyemmel és reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk. Köretként kínálhatunk hozzá friss salátát, főtt tésztát vagy párolt zöldségeket.

Tippek

  • Ha lehetőség van rá, használjunk friss bazsalikomot, mivel intenzívebb ízt ad az ételnek.
  • A főzőtejszín helyett használhatunk görög joghurtot vagy kókusztejszínt, ha könnyedebb változatot szeretnénk.
  • A citromlé frissességet ad a szósznak, de ha savasabb ízt szeretnénk, adhatunk hozzá egy kevés fehérborecetet is.
  • A reszelt parmezán sajt gazdagabbá teszi az étel ízét, de elhagyható, ha könnyebb változatot szeretnénk.

Egészséges alternatívák

  • A főzőtejszín helyett használjunk görög joghurtot, hogy csökkentsük a zsírtartalmat.
  • A kókusztejszín laktózmentes alternatíva, amely különleges ízt ad az ételnek.
  • Tálaljuk a csirkét párolt zöldségekkel vagy teljes kiőrlésű tésztával a kiegyensúlyozottabb étkezésért.

Elkészítési idő

Előkészítés: 10 perc
Sütés: 20 perc
Összesen: 30 perc

Tápértékek

Kalória: 397 kcal
Fehérje: 47.4 g
Szénhidrát: 11 g
Zsír: 16.7 g
Rost: 1.5 g

Nézd meg ezeket a csirkemell recepteket is

bazsalikomos csirkemell
Save
bazsalikomos csirkemell
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Verified by MonsterInsights