Besameles csirkés rakott tészta
A besamelmártásos tészta sajttal megszórva az igazi, de ha igazán kiadósra akarod készíteni, akkor hús (ebben a receptben csirkemell) és sütőtök is tegyél bele. Íme a besameles csirkés rakott tészta receptje.
A besameles csirkés rakott tészta hozzávalói (kb. 6 személyre)
- 400 g tészta
- 800 g csirkemellfilé
- kevés olaj
- só és bors ízlés szerint
- 500 g sütőtök
- 50 g vaj
- 1 ek liszt
- 2 dl tej
- fél tk szerecsendió
- 250 g reszelt sajt
A besameles csirkés rakott tészta elkészítése
A tésztát főzd ki ahogy a csomagolásán van leírva.
A csirkemellet tetszés szerint vágd csíkokra vagy kockákra, majd sóval és borssal fűszerezd pirítsd le. Az elkészült húst szedd ki tányérra.
A sütőtököt vágd kockákra majd tedd abba a serpenyőbe, amelyben a hús készült, és pirítsd le.
A tepsit vagy jénait enyhén kend ki olajjal, és öntsd bele a tésztát. A tésztához add hozzá a húst és a sütőtököt. Forgasd össze őket.
A vajat hevítsd fel, majd keverd hozzá a lisztet. Amikor a liszt picit színt kapott (kb 1 perc), akkor fokozatosan öntsd fel a tejjel, add hozzá sót, borsot, szerecsendiót, és főzd sűrűre.
A kész mártást öntsd a tésztára, forgasd vele egybe, majd szórd meg a reszelt sajttal.
A rakott tésztát tedd 180 fokos sütőbe, és 15-20 perc alatt süsd aranybarnára
Próbáld ki Te is ezt a besameles csirkés rakott tészta receptet!