Gyermekkorunk egyik nagy kedvence receptje a csirke paprikás receptje. Fogyassz mellé olyan nokedlit, ami gluténmentes, tejmentes, szójamentes, a diétádba beilleszthető. Íme a csirke paprikás recept.
A csirke paprikás recept hozzávalói
- 2 ek kacsazsír vagy libazsír vagy kókuszzsír
- 1-1,5 kg csirke alsó-, és felsőcomb
- 1 nagy vöröshagyma
- 4 – 5 gerezd fokhagyma
- 1 közepes paradicsom
- 1 db tv paprika
- kb. 10 dl csirkealaplé vagy víz
- 3 púpozott teáskanál pirospaprika
- Só, őrölt feketebors
A csirke paprikás recept elkészítése lépésről lépésre
Egy nagyobb lábasban, a zsiradékon a sózott-borsozott csirkecombokat alaposan pirítsd le, szedd ki és tedd félre.
Tedd a finomra aprított vöröshagymát, és a vékony szeletekre vágott fokhagymát a lábasba és párold üvegesre.
Add hozzá a héjától megfosztott és egészen apróra vágott paradicsomot és a kimagozott, szintén apróra vágott paprikát is.
Az egész keveréket addig párold, míg az egész szép aranybarna színt nem kap.
Ekkor öntsd fel 2 dl alaplével, zsírjára pirítsd és újabb 2 dl-vel öntsd fel.
Kb. 15-20 perc párolás után a hagymás-paprikás-paradicsomos alap homogén és krémes lesz, ez kell a tökéletes szafthoz
Add hozzá a pirospaprikát, keverd el és pakold bele az előpirított csirkerészeket.
Öntsd fel újabb 2 dl alaplével és egészen addig párold, míg finoman lepirul a szaft és a hús az edény alján.
Ekkor újabb adag (kb. 3-4 dl) alaplével öntsd fel a paprikás alapot és lefedve omlósan puhára főzd meg a csirkét.
Tálald a nokedlivel és uborkasalátával.
Próbáld ki Te is ezt a csirke paprikás receptet!