Csirkemell édesburgonyával
Hogyan tudod változatosabban elkészíteni a csirkemellet? Készítsd el a csirkemellet édesburgonyával és parajjal. Egyszerű, könnyen elkészíthető recept. Íme a csirkemell édesburgonyával, parajjal:
Hozzávalók:
-
1 csomag parajpüré (450 g mirelit)
-
200 g főtt zeller
-
80 g főtt sárgarépa (egy közepes darab)
-
2 kis gerezd fokhagyma, zúzva
-
6 evőkanál kókusztejszín
-
500 g csirkemellfilé (ebből kb. 6 szelet lesz)
-
só
-
150 g édesburgonya durvára reszelve
A csirkemell édesburgonyával elkészítése:
Olvaszd ki a spenótot, hagyd hogy a felesleges víz lecsepegjen róla. Főzd meg közben a zöldségeket, nyugodtan lehet egybe is.
Sózd meg a csirkemell szeleteket mindkét oldalukon és a reszelt édesburgonyát halmozd a tetejükre és 200 fokos sütőben süsd kb. 20 percig.
Míg sül a csirkemell a megfőtt zöldségekkel, a kókusztejszínnel, a fokhagymával a spenótot turmixold össze (lehet a botmixerrel is).
Tedd egy tányérra a spenótkrémet és arra tedd rá a csirkemell szeletet.
Próbáld ki Te is ezt a csirkemell édesburgonyával, parajjal receptet!