
Az elektromos grill kiváló alternatíva, ha nincs lehetőség szabadtéren sütni, de mégis élvezni szeretnénk a grillezett csirkemell finom ízét. Konyhai használatra tervezve gyorsan felmelegszik, egyszerűen kezelhető, és minimális zsiradékkal is ízletes, szaftos húsokat készíthetünk vele. Ez a recept lépésről lépésre megmutatja, hogyan készíts tökéletes csirkemellet elektromos grillen – legyen szó ebédről, vacsoráról vagy vendégváró fogásról.
Az ízesítés egyszerű, mégis karakteres: citrom, fűszerek és egy kis mustár segítik, hogy a csirkemell ne csak szaftos, hanem ízekben gazdag is legyen.
Hozzávalók
- 2 db csirkemellfilé
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál citromlé
- 1 teáskanál dijoni mustár
- ½ teáskanál fokhagymapor
- ½ teáskanál füstölt paprika
- ½ teáskanál só
- ¼ teáskanál frissen őrölt bors
Elkészítés
Előkészítés
A csirkemelleket mossuk meg, töröljük szárazra, majd vágjuk őket hosszában félbe, hogy ne legyenek túl vastagok – így gyorsabban sülnek át.
Pác elkészítése
Egy tálban keverjük össze az olívaolajat, citromlevet, mustárt, fokhagymaport, füstölt paprikát, sót és borsot.
Pácolás
A csirkemelleket kenjük be a páccal, majd lefedve tegyük hűtőbe legalább 30 percre, de ha van időnk, akár 2 órára is hagyhatjuk érlelődni.
Elektromos grill előmelegítése
Melegítsük elő az elektromos grillt közepes vagy magas fokozatra. Ha nem tapadásmentes a felület, enyhén kenjük meg olajjal.
Sütés
Helyezzük a bepácolt csirkemelleket a forró grilllapra, zárjuk le a fedelet, és süssük 5–6 percig. A pontos idő függ a grill teljesítményétől és a hús vastagságától – akkor jó, ha a belső hő eléri a 72°C-ot.
Pihentetés és tálalás
Vegyük le a húst, pihentessük pár percig, majd tálaljuk salátával, grillezett zöldségekkel vagy barnarizzsel.
Tippek
- Ha vastagabb a hús, süssük 1–2 perccel tovább, de ne nyitogassuk gyakran a grillt.
- A mustár finom pikantériát ad, de aki nem kedveli, lecserélheti natúr joghurtra is.
- Elektromos grill hiányában grillserpenyő is használható hasonló módon.
Egészséges alternatívák
- Használj olívaolaj helyett joghurtos pácot, hogy még kevesebb zsiradék kerüljön az ételbe.
- A sót csökkentheted, ha több zöldfűszert (pl. petrezselyem, bazsalikom) adsz a páchoz.
- A köretet váltsd ki párolt brokkolira, sült cukkínire vagy quinoa salátára.
Elkészítési idő
Előkészítés: 10 perc
Sütés: 6 perc
Összesen: 50 perc
Tápértékek
Kalória: 200 kcal
Fehérje: 32 g
Szénhidrát: 1.5 g
Zsír: 6 g
Rost: 0.2 g
Nézd meg ezeket a csirkemell recepteket is
- Grillezett csirkemell zöldségekkel – színes és tápláló grilltál egyben
- Szaftos grillezett csirkemell – a titok a pácolásban rejlik
- Töltött rántott csirkemell recept – szaftos belső, ropogós külső
