Csirkemell fasírt – Egyszerű, gyors és laktózmentes recept minden napra

csirkemell fasírt
csirkemell fasírt

A csirkemell fasírt az egyik legegyszerűbb, mégis egyik legkedveltebb csirkemellből készíthető fogás. Laktózmentes változata különösen előnyös azok számára, akik tejcukor-érzékenyek, mégis szeretnének egy finom, szaftos fasírtot készíteni. Ez a recept nemcsak gyerekbarát, hanem diétás étrendbe is beilleszthető, mert a csirkemell alacsony zsiradéktartalommal párosul.

Ha pedig gluténérzékeny vagy, vagy csak gluténmentesen táplálkozol nézd meg a honlapon a gluténmentes csirkemell recepteket is!

A csirkemell fasírt hozzávalói

  • 50 dkg csirkemell filé
  • 1 közepes méretű vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál zabliszt vagy rizsliszt (laktózmentes)
  • 1 evőkanál mustár (laktózmentes)
  • 1 teáskanál só
  • 0,5 teáskanál frissen őrölt fekete bors
  • 1 teáskanál morzsolt majoránna
  • 1 teáskanál édes pirospaprika
  • 2 evőkanál aprított petrezselyem
  • 3 evőkanál olívaolaj a sütéshez

A gomba is remekül illik a csirkemellhez. Próbáld ki ezt a hagymás gombás csirkemell receptet Te is!

Elkészítés

Csirkemell előkészítése

A csirkemell filét mosd meg, majd papírtörlővel itasd le róla a felesleges nedvességet. Ezután vágd kisebb darabokra, hogy könnyebben tudja kezelni a darálógép. A darálóban daráld le egészen finomra, hogy később homogén állagú fasírt masszát kapj.

Alapanyagok előkészítése

A vöröshagymát aprítsd egészen finomra, vagy reszeld le, hogy ne maradjanak benne nagyobb darabok. A fokhagymát reszeld le vagy zúzd szét. A darált csirkemellhez add hozzá a hagymákat, tojást, zablisztet, mustárt, valamint a fűszereket: sót, borsot, majoránnát, pirospaprikát és aprított petrezselymet. Dolgozd össze alaposan a masszát, hogy egységes legyen.

Fasírt massza formázása

Nedves kézzel formázz kisebb, tenyérnyi lapos fasírtokat a masszából. Ebből a mennyiségből körülbelül 8-10 darab fasírt készíthető.

Fasírtok sütése serpenyőben

Egy nagyobb serpenyőben forrósítsd fel az olívaolajat. Közepes lángon süsd meg a fasírtokat mindkét oldalukon aranybarnára. Egy-egy oldal sütése kb. 4-5 percet vesz igénybe, attól függően, hogy mennyire vastag a fasírt.

Olaj leitatása és tálalás

Sütés után helyezd a fasírtokat papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja, majd melegen vagy hidegen tálald.

Tippek

  • A fasírt masszájába reszelt cukkinit vagy sárgarépát is keverhetsz, hogy még szaftosabb legyen.
  • Sütőben is elkészíthető: helyezd sütőpapírral bélelt tepsire, és süsd 180°C-on 20-25 percig.
  • Tálald friss salátával, párolt zöldségekkel vagy teljes kiőrlésű gabonafélékkel.

Egészséges alternatívák

  • Használj mandulalisztet vagy zabpelyhet a zabliszt helyett.
  • Süsd a fasírtokat sütőben olajspray használatával.
  • Adj a masszához aprított spenótot vagy brokkolit a rosttartalom növeléséhez.

Elkészítési idő

Előkészítés: 15 perc
Sütés: 15 perc
Összesen: 30 perc

Tápértékek

Kalória: 190 kcal
Fehérje: 22 g
Szénhidrát: 3 g
Zsír: 10 g
Rost: 1 g

Nézd meg ezeket a csirkemell recepteket is

csirkemell fasírt
csirkemell fasírt

Legújabb csirkemell receptek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Verified by MonsterInsights