Csirkemell rántva másképp – így lesz igazán különleges a klasszikus fogás

csirkemell rántva másképp
csirkemell rántva másképp

A rántott csirkemell sokak kedvence – aranybarnára sült, kívül ropogós, belül szaftos, és mindig telitalálat a vasárnapi ebédek sztárjaként. De mit szólnál ahhoz, ha egy kicsit csavarnánk rajta, és egy különlegesebb, ízekkel teli verziót mutatnék meg neked? Ez a recept garantáltan újdonságot hoz a konyhádba, miközben megőrzi a klasszikus rántott hús varázsát.

Ebben az izgalmas változatban a csirkemellet fűszeres pácban érleljük, majd parmezánnal és fűszeres zsemlemorzsával panírozzuk, hogy minden falatban gazdag ízek és ropogós textúra köszönjön vissza. Ideális választás hétvégi ebédhez vagy vendégváró fogásnak – próbáld ki, és garantáltan elnyeri mindenki tetszését!

A csirkemell rántva másképp hozzávalói

  • 2 nagyobb csirkemellfilé
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál tej
  • 5 evőkanál liszt
  • 1 csésze zsemlemorzsa
  • 4 evőkanál reszelt parmezán
  • 1 teáskanál füstölt paprika
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 1 teáskanál szárított oregánó
  • só és frissen őrölt bors ízlés szerint
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

Elkészítés lépésről lépésre

A csirkemellfiléket vágjuk vékony szeletekre, majd enyhén klopfoljuk ki őket. Mindkét oldalukat sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.

Egy mélyebb tálban keverjük össze a tojásokat a tejjel. Egy másik tálba tegyük a lisztet, a harmadikba pedig a zsemlemorzsát, amit keverjünk össze a reszelt parmezánnal, füstölt paprikával, fokhagymaporral és oregánóval.

A csirkemell szeleteket először forgassuk meg lisztben, majd a tojásos keverékben, végül pedig a fűszeres-parmezános zsemlemorzsában.

Egy serpenyőben hevítsünk olajat közepes lángon, majd süssük a csirkemelleket aranybarnára mindkét oldalon (kb. 3-4 perc oldalanként). Papírtörlőre szedve csepegtessük le a felesleges olajat.

Tálaljuk friss salátával, fűszeres burgonyával vagy különféle mártogatós szószokkal.

Elkészítési idő

Előkészítés: 15 perc
Sütés: 15 perc
Összesen: 30 perc

Tippek

  • A parmezán extra ízt ad a panírnak, de más kemény sajt is használható helyette.
  • A fűszeres panírt előre is elkészítheted, és lezárt edényben eláll néhány napig.
  • Fontos, hogy az olaj megfelelő hőmérsékletű legyen – ha túl hideg, a hús megszívja magát, ha túl forró, megég a panír.

Egészséges alternatívák

  • Sütőben sütés: 190°C-on, sütőpapíron, mindkét oldalát 15-15 percig sütve.
  • Teljes kiőrlésű zsemlemorzsa vagy zabpehely panírként.
  • Tejmentes panír: növényi italokkal (mandulatej, zabtej).
  • Air fryer használata minimális olajjal.

Nézd meg ezeket a csirkemell recepteket is

Tápértékek

Kalória: 410 kcal
Fehérje: 38 g
Szénhidrát: 18 g
Zsír: 21 g
Rost: 1.2 g

csirkemell rántva másképp
csirkemell rántva másképp

Legújabb csirkemell receptek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Verified by MonsterInsights