Csirkemell recept serpenyőben – Egyszerű, szaftos és ízletes vacsora

csirkemell recept serpenyőben
csirkemell recept serpenyőben

A csirkemell sokak kedvence, hiszen gyorsan elkészül, könnyen variálható, és szinte bármilyen fűszerezéssel isteni ízeket hozhatunk ki belőle. Ez a csirkemell recept serpenyőben tökéletes választás, ha egy szaftos, omlós, és mégis roppant egyszerű vacsorára vágysz. Nem kell hozzá semmi extra, csak egy jó serpenyő és néhány alapfűszer.

Ez a recept ideális kezdőknek és tapasztalt háziasszonyoknak egyaránt – percek alatt összedobható, a végeredmény pedig garantáltan lenyűgöz mindenkit az asztalnál.

Hozzávalók

  • 2 db csirkemellfilé
  • 1 teáskanál só
  • 1/2 teáskanál őrölt bors
  • 1/2 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 teáskanál szárított oregánó
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 kisebb fej vöröshagyma (finomra vágva)
  • 2 gerezd fokhagyma (zúzva)
  • 1 dl víz vagy alaplé
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 evőkanál tejföl (opcionális, a szaftosabb verzióhoz)
  • Petrezselyem a tálaláshoz

Elkészítés

Elkészítés lépésről lépésre

1. A csirkemellfiléket alaposan megmossuk, papírtörlővel szárazra töröljük, majd hosszában kettévágjuk, hogy laposabb szeleteket kapjunk.

2. Egy tálban keverd össze a sót, borsot, fűszerpaprikát és oregánót, majd dörzsöld be vele a csirkemellszeletek mindkét oldalát.

3. Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd tedd bele a csirkemelleket. Oldalanként süsd 4-5 percig, amíg aranybarna kérget nem kapnak. Ezután vedd ki őket, és tedd félre.

4. A visszamaradt zsiradékhoz add hozzá a finomra vágott vöröshagymát, és párold üvegesre. Add hozzá a zúzott fokhagymát is, és pirítsd együtt még kb. fél percig.

5. Öntsd fel az alaplével vagy vízzel, keverd bele a mustárt és a tejfölt (ha használod), majd tedd vissza a csirkemelleket a serpenyőbe. Lefedve párold további 5-7 percig alacsony lángon, hogy a csirkemell jól átvegye az ízeket, és szaftos maradjon.

6. A kész csirkemelleket friss petrezselyemmel megszórva tálald. Kínálhatsz mellé jázmin rizst, kuszkuszt, vagy akár zöldségpürét is.

Tippek

  • A tejföl hozzáadásával selymesebb, krémesebb szaftot kapsz, de ha diétás változatot szeretnél, el is hagyhatod.
  • Használhatsz friss fűszereket is, például oregánó helyett bazsalikomot, hogy még intenzívebb legyen az íz.
  • A hagymás alaplé-szósz remekül harmonizál a mustárral, ha szeretnél egy kis pikánsabb ízt, használj dijoni mustárt.

Egészséges alternatívák

  • Tejföl helyett használhatsz natúr joghurtot vagy növényi alapú krémeket.
  • Serpenyő helyett légkeveréses sütőben is megsütheted a csirkemellet, minimális olajjal.
  • A szafthoz adható extra zöldségpüré, például cukkini vagy brokkoli, hogy növeld a rosttartalmat.

Elkészítési idő

Előkészítés: 10 perc
Sütés: 15 perc
Összesen: 25 perc

Tápértékek

Kalória: 160 kcal
Fehérje: 30 g
Szénhidrát: 1,2 g
Zsír: 4 g
Rost: 0,1 g

Nézd meg ezeket a csirkemell recepteket is

csirkemell recept serpenyőben
csirkemell recept serpenyőben

Legújabb csirkemell receptek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Verified by MonsterInsights