édes savanyú csirke
édes savanyú csirke

Édes savanyú csirke

Te is szereted a kínai konyhát, de valahogy nem vagy megelégedve a gyors kínai kajáldákban kapható változatokkal.  Ezekben az éttermekben nem biztos, hogy feltétlenül egészségesen főznek.  Szeretnéd otthon, gyorsan és könnyen elkészíteni valamelyiket? A következő recept, az édes savanyú csirke, egy ilyen változatot mutat be. Ha Te is unod már esetleg a natúr csirkemellet, akkor ez a recept Neked szól. Az édes savanyú csirke receptje.

Az édes savanyú csirke hozzávalói:

  • 400 g csirkemell

  • 150 g ananászkonzerv

  • 3-4 evőkanál ananászlé

  • 1 fej vöröshagyma

  • 1 nagyobb piros húsú paprika

  • 2 dl víz

  • kókuszzsír

  • édes-savanyú csirke alap (Knorr)

  • rizs (jázmin vagy basmati vagy barna rizs)

Az édes savanyú csirke hozzávalói elkészítése

  1. Mosd meg a húst, majd vágd fel apró csíkokra!

  2. Egy lábosban, vagy ha van egy mélyebb serpenyőd, akkor abban hevíts fel egy kis kókuszzsírt és erős lángon hirtelen pirítsd meg rajta a csirkemell csíkokat!

  3. Vágd fel a hagymát nagy kockákra és add hozzá a húshoz. Folyamatosan kevergetve pirítsd továbbra is erős lángon, kb. 3-4 percig!

  4. Kockázd fel a paprikát is és azt is add hozzá!

  5. 3 perccel később add hozzá az ananászkockákat is és pirítsd tovább 2 percig!

  6. Öntsd hozzá a 0,5 dl ananászlevet az ananászkonzerv levéből, aztán  2 dl vizet és a tasak tartalmát!

  7. Kevergesd lassú közepesen lángon 5-10 percig!

  8. Főzd meg a rizst menetközben és tálald vele!

Néhány tipp az édes savanyú csirke elkészítéséhez

Az alapanyagokat az édes savanyú csirkéhez Te is egyszerűen beszerezheted bármelyik nagyobb hipermarketből. Az édes-savanyú csirke alap – ha a Knorr félét veszed – nem tartalmaz tartósítószert, mesterséges színezéket valamint hozzáadott ízfokozó adalékanyagokat. Ananászkonzervből pedig próbálj olyat keresni, ami nem cukrozott, de a legjobb persze ha rendes ananászt veszel. 

Édes savanyú csirke
Édes savanyú csirke
Hirdetések

Legújabb csirkemell receptek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Verified by MonsterInsights