Édes savanyú csirke
Te is szereted a kínai konyhát, de valahogy nem vagy megelégedve a gyors kínai kajáldákban kapható változatokkal. Ezekben az éttermekben nem biztos, hogy feltétlenül egészségesen főznek. Szeretnéd otthon, gyorsan és könnyen elkészíteni valamelyiket? A következő recept, az édes savanyú csirke, egy ilyen változatot mutat be. Ha Te is unod már esetleg a natúr csirkemellet, akkor ez a recept Neked szól. Az édes savanyú csirke receptje.
Az édes savanyú csirke hozzávalói:
-
400 g csirkemell
-
150 g ananászkonzerv
-
3-4 evőkanál ananászlé
-
1 fej vöröshagyma
-
1 nagyobb piros húsú paprika
-
2 dl víz
-
kókuszzsír
-
édes-savanyú csirke alap (Knorr)
-
rizs (jázmin vagy basmati vagy barna rizs)
Az édes savanyú csirke hozzávalói elkészítése
-
Mosd meg a húst, majd vágd fel apró csíkokra!
-
Egy lábosban, vagy ha van egy mélyebb serpenyőd, akkor abban hevíts fel egy kis kókuszzsírt és erős lángon hirtelen pirítsd meg rajta a csirkemell csíkokat!
-
Vágd fel a hagymát nagy kockákra és add hozzá a húshoz. Folyamatosan kevergetve pirítsd továbbra is erős lángon, kb. 3-4 percig!
-
Kockázd fel a paprikát is és azt is add hozzá!
-
3 perccel később add hozzá az ananászkockákat is és pirítsd tovább 2 percig!
-
Öntsd hozzá a 0,5 dl ananászlevet az ananászkonzerv levéből, aztán 2 dl vizet és a tasak tartalmát!
-
Kevergesd lassú közepesen lángon 5-10 percig!
-
Főzd meg a rizst menetközben és tálald vele!
Néhány tipp az édes savanyú csirke elkészítéséhez
Az alapanyagokat az édes savanyú csirkéhez Te is egyszerűen beszerezheted bármelyik nagyobb hipermarketből. Az édes-savanyú csirke alap – ha a Knorr félét veszed – nem tartalmaz tartósítószert, mesterséges színezéket valamint hozzáadott ízfokozó adalékanyagokat. Ananászkonzervből pedig próbálj olyat keresni, ami nem cukrozott, de a legjobb persze ha rendes ananászt veszel.