Eredeti kínai illatos omlós csirke recept – Így készítsd el autentikusan, laktózmentes változatban

eredeti kínai illatos omlós csirke
eredeti kínai illatos omlós csirke

Az illatos omlós csirke a kínai konyha egyik ikonikus fogása, melyet világszerte kedvelnek ropogós bundája és fűszeres ízvilága miatt. Ebben a receptben bemutatom, hogyan készítheted el otthon ezt az ételt autentikus módon, laktózmentes változatban. A recept egyszerűsége és gyorsasága miatt ideális választás lehet hétköznapi vacsorákhoz vagy különleges alkalmakra egyaránt.

Ha még több különlegességre vágysz, nézd meg a különleges csirkemell recept gyűjteményt is a honlapon.

Az eredeti kínai illatos omlós csirke recept hozzávalói

  • 60 dkg csirkemellfilé
  • só, fehérbors ízlés szerint
  • 1 evőkanál kínai főzőbor vagy száraz sherry (laktózmentes)
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 3 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál őrölt gyömbér
  • 1 teáskanál curry por
  • 1 teáskanál só
  • ½ teáskanál fehérbors
  • 1 tojás
  • 1 dl víz
  • bő olaj a sütéshez

A fokhagyma remekül illik a csirkéhez. Próbáld ki a fokhagymás rántott csirkemell receptet is!

Elkészítés

Csirkemell előkészítése

A csirkemellfiléket vékony, kb. fél cm vastag szeletekre vágjuk. Mindkét oldalukat megsózzuk, fehérborssal ízesítjük, majd meglocsoljuk a kínai főzőborral. Alaposan összeforgatjuk, és legalább 30 percig pihentetjük a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek.

Bunda elkészítése

Egy közepes méretű tálban összekeverjük a finomlisztet, étkezési keményítőt, sütőport, őrölt gyömbért, curry port, sót és fehérborsot. Hozzáadjuk a tojást és a vizet, majd csomómentes, sűrű palacsintatészta állagú masszává keverjük.

Csirkemell bundázása

A bepácolt csirkeszeleteket egyenként belemártjuk a bundázó masszába, ügyelve arra, hogy mindenhol egyenletesen bevonja a tészta.

Sütés

Egy mélyebb serpenyőben vagy wokban bő olajat hevítünk közepes hőfokra. A bundázott csirkeszeleteket óvatosan a forró olajba helyezzük, és mindkét oldalukat aranybarnára sütjük, oldalanként kb. 3-4 perc alatt.

Olaj lecsöpögtetése

A megsült csirkeszeleteket papírtörlőre helyezzük, hogy a felesleges olajat leitassuk róluk.

Tálalás

Az illatos omlós csirkét forrón tálaljuk párolt rizzsel és friss zöldségkörettel vagy csípős káposztasalátával.

Tippek

  • Ha van időd, hagyd a csirkét akár egy éjszakán át pácolódni a hűtőben.
  • Ügyelj arra, hogy az olaj ne legyen túl forró, hogy ne égjen meg a bunda.
  • Ha túl sűrű a bunda, adj hozzá kevés vizet.

A gluténmentes változat kedvelőinek ajánlom a gluténmentes csirkemell receptek oldalunkat.

Egészséges alternatívák

  • Próbáld meg sütőben sütni 200°C-on 20-25 percig.
  • Használj teljes kiőrlésű lisztet a bundához.
  • Tálald párolt zöldségekkel a rizs helyett.

Elkészítési idő

Előkészítés: 15 perc
Sütés: 20 perc
Összesen: 1 óra 5 perc

Tápértékek

Kalória: 450 kcal
Fehérje: 35 g
Szénhidrát: 30 g
Zsír: 20 g
Rost: 1 g

Nézd meg ezeket a csirkemell recepteket is

eredeti kínai illatos omlós csirke
eredeti kínai illatos omlós csirke

 

Legújabb csirkemell receptek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Verified by MonsterInsights