Fokhagymás bundás csirkemell – ropogós és ínycsiklandó csirkés finomság

fokhagymás bundás csirkemell

A fokhagymás bundás csirkemell egy fantasztikusan ízletes és ropogós fogás, amely tökéletes választás ebédre vagy vacsorára. A fokhagymás pác extra ízt ad a csirkemellnek, míg a kívül ropogós, belül szaftos panír garantáltan mindenkit elvarázsol.

A fokhagymás bundás csirkemell hozzávalói

  • 4 db csirkemellfilé
  • 3 gerezd fokhagyma (zúzva)
  • 1 teáskanál só
  • 1/2 teáskanál bors
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál mustár
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 db tojás
  • 100 g liszt
  • 2 db tojás
  • 150 g zsemlemorzsa
  • Olaj a sütéshez

Elkészítés

Előkészítés

A csirkemelleket vékony szeletekre vágd, majd enyhén klopfold ki őket. Sózd és borsozd ízlés szerint. Egy tálban keverd össze a zúzott fokhagymát, a pirospaprikát, a mustárt, a tejfölt, az olívaolajat és a tojást. Ezzel a páccal alaposan kend be a csirkemelleket, majd hagyd állni legalább 30 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.

Panírozás

Készíts elő három tálat: az egyikbe szórd a lisztet, a másodikba verd fel a tojásokat, a harmadikba tedd a zsemlemorzsát. A bepácolt csirkemelleket először forgasd meg lisztben, majd a felvert tojásban, végül a zsemlemorzsában.

Sütés

Forrósíts bő olajat egy serpenyőben, majd közepes lángon süsd a csirkemelleket aranybarnára (kb. 4-5 perc oldalanként). Ügyelj rá, hogy ne legyen túl magas a hőmérséklet, mert különben a bunda gyorsan megéghet, miközben a hús belül nyers maradhat.

Tálalás

A fokhagymás bundás csirkemellet frissen, melegen tálald, és kínálj mellé friss salátát, hasábburgonyát vagy párolt rizst.

Elkészítési idő

Előkészítés: 30 perc
Sütés: 10 perc
Összesen: 40 perc

Tippek

  • A még intenzívebb fokhagymás íz érdekében a páchoz adhatsz egy kevés fokhagymaport is.
  • Ha még ropogósabb bundát szeretnél, használj pankó morzsát hagyományos zsemlemorzsa helyett.
  • Sütőben is elkészítheted: helyezd a panírozott csirkemelleket sütőpapírra, fújd meg kevés olajspray-vel, és süsd 180°C-on kb. 20-25 percig.

Tápértékek

Kalória: 520 kcal
Fehérje: 45 g
Szénhidrát: 25 g
Zsír: 28 g
Rost: 2 g

fokhagymás bundás csirkemell
fokhagymás bundás csirkemell

Legújabb csirkemell receptek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Verified by MonsterInsights