A fokhagymás bundás csirkemell egy fantasztikusan ízletes és ropogós fogás, amely tökéletes választás ebédre vagy vacsorára. A fokhagymás pác extra ízt ad a csirkemellnek, míg a kívül ropogós, belül szaftos panír garantáltan mindenkit elvarázsol.
A fokhagymás bundás csirkemell hozzávalói
- 4 db csirkemellfilé
- 3 gerezd fokhagyma (zúzva)
- 1 teáskanál só
- 1/2 teáskanál bors
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál mustár
- 2 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 db tojás
- 100 g liszt
- 2 db tojás
- 150 g zsemlemorzsa
- Olaj a sütéshez
Elkészítés
Előkészítés
A csirkemelleket vékony szeletekre vágd, majd enyhén klopfold ki őket. Sózd és borsozd ízlés szerint. Egy tálban keverd össze a zúzott fokhagymát, a pirospaprikát, a mustárt, a tejfölt, az olívaolajat és a tojást. Ezzel a páccal alaposan kend be a csirkemelleket, majd hagyd állni legalább 30 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.
Panírozás
Készíts elő három tálat: az egyikbe szórd a lisztet, a másodikba verd fel a tojásokat, a harmadikba tedd a zsemlemorzsát. A bepácolt csirkemelleket először forgasd meg lisztben, majd a felvert tojásban, végül a zsemlemorzsában.
Sütés
Forrósíts bő olajat egy serpenyőben, majd közepes lángon süsd a csirkemelleket aranybarnára (kb. 4-5 perc oldalanként). Ügyelj rá, hogy ne legyen túl magas a hőmérséklet, mert különben a bunda gyorsan megéghet, miközben a hús belül nyers maradhat.
Tálalás
A fokhagymás bundás csirkemellet frissen, melegen tálald, és kínálj mellé friss salátát, hasábburgonyát vagy párolt rizst.
Elkészítési idő
Előkészítés: 30 perc
Sütés: 10 perc
Összesen: 40 perc
Tippek
- A még intenzívebb fokhagymás íz érdekében a páchoz adhatsz egy kevés fokhagymaport is.
- Ha még ropogósabb bundát szeretnél, használj pankó morzsát hagyományos zsemlemorzsa helyett.
- Sütőben is elkészítheted: helyezd a panírozott csirkemelleket sütőpapírra, fújd meg kevés olajspray-vel, és süsd 180°C-on kb. 20-25 percig.
Tápértékek
Kalória: 520 kcal
Fehérje: 45 g
Szénhidrát: 25 g
Zsír: 28 g
Rost: 2 g
