Fokhagymás rántott csirkemell – intenzív ízek rajongóinak

fokhagymás rántott csirkemell
fokhagymás rántott csirkemell

Ha szereted a fokhagyma karakteres, ínycsiklandó ízét, ez a recept neked szól! A fokhagymás rántott csirkemell igazi ízbomba, ami tökéletesen ötvözi a hagyományos panírozott hús ropogósságát a fokhagyma aromás mélységével. Nem kell hozzá különleges hozzávaló vagy bonyolult technika, mégis megújítja a megszokott rántott húsélményt.

Ideális választás családi ebédhez, hétvégi összejövetelekhez, de akár hétköznap esti vacsorának is tökéletes. Ráadásul ez a recept nemcsak finom, hanem rendkívül egyszerűen elkészíthető – így kezdők is bátran belevághatnak!

A fokhagymás rántott csirkemell hozzávalói

  • 2 nagyobb csirkemellfilé
  • 3 gerezd fokhagyma (préselve vagy reszelve)
  • 2 tojás
  • 5 evőkanál liszt
  • 1 csésze zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál tej (opcionális)
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

Elkészítés lépésről lépésre

A csirkemellfiléket szeleteljük fel, szükség esetén klopfoljuk ki, majd sózzuk meg.

Egy tálban keverjük össze a tejet a reszelt fokhagymával. Helyezzük a csirkemell szeleteket a fokhagymás tejbe úgy, hogy teljesen ellepje őket. Fedjük le, és tegyük hűtőbe legalább 1 órára, de még jobb, ha egy éjszakán át pácoljuk, hogy a hús igazán omlós és ízletes legyen.

A pácolás után csepegtessük le a csirkemell szeleteket, majd töröljük őket szárazra. Készítsük elő a panírozáshoz szükséges hozzávalókat: egy tálba tegyük a lisztet, egy másikba verjük fel a tojásokat (ha szeretnénk, adjunk hozzá egy kevés tejet), a harmadik tálba pedig a zsemlemorzsát keverjük össze a fokhagymaporral.

A csirkemell szeleteket először forgassuk meg a lisztben, majd a felvert tojásban, végül pedig a fokhagymás zsemlemorzsában.

Egy serpenyőben hevítsünk olajat közepes-magas hőfokon. Süssük a bepanírozott csirkemell szeleteket aranybarnára mindkét oldalukon, oldalanként körülbelül 3-4 percig. A megsült szeleteket helyezzük papírtörlőre, hogy a felesleges olajat leitassuk.

A fokhagymás rántott csirkemellet tálaljuk friss salátával, burgonyapürével vagy párolt rizzsel.

Elkészítési idő

Előkészítés: 15 perc
Sütés: 20 perc
Összesen: 1 óra 35 perc

Tippek

  • Ha időd engedi, pácold a csirkemellet egy éjszakán át a fokhagymás tejben – még omlósabb lesz.
  • Ügyelj arra, hogy az olaj megfelelő hőmérsékletű legyen: se túl hideg, se túl forró.
  • A zsemlemorzsához adhatsz parmezánt vagy friss fűszernövényeket az extra ízért.

Egészséges alternatívák

  • Süsd forrólevegős sütőben (air fryer) 180°C-on kb. 15 perc alatt.
  • Használj teljes kiőrlésű zsemlemorzsát vagy zabpelyhet a panírhoz.
  • A tej helyett használj mandulatejet vagy zabtejet a páchoz.
  • Süsd sütőben: 200°C-on 25 perc alatt, minimális olajjal, sütőpapíron.

Nézd meg ezeket a csirkemell recepteket is

Tápértékek

Kalória: 450 kcal
Fehérje: 40 g
Szénhidrát: 20 g
Zsír: 22 g
Rost: 1 g

fokhagymás rántott csirkemell
fokhagymás rántott csirkemell

Legújabb csirkemell receptek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Verified by MonsterInsights