Gombás csirkeragu medvehagymával

gombás csirkeragu medvehagymával
gombás csirkeragu medvehagymával

A gombás csirkeragu medvehagymával egy igazán friss, tavaszias fogás, amely egyszerre krémes, szaftos és rendkívül ízletes. A zsenge medvehagyma karakteres aromája tökéletesen kiegészíti a gombás csirkemell puha állagát. Ez a recept gyorsan elkészíthető, mégis laktató, így egy rohanós hétköznapon is kitűnő választás lehet, de az ünnepi asztalon is megállja a helyét.

A gombás csirkeragu medvehagymával hozzávalói

  • 500 g csirkemellfilé
  • 200 g friss gomba (csiperke vagy erdei gombák)
  • 1 csokor medvehagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 evőkanál vaj vagy olaj
  • 1 teáskanál dijoni mustár
  • 1 teáskanál liszt
  • 1 teáskanál só
  • ½ teáskanál bors
  • ½ teáskanál pirospaprika
  • 1 dl alaplé vagy víz

Elkészítés

Csirkemell előkészítése

A csirkemellet kockázzuk fel, majd enyhén sózzuk, borsozzuk.

Zöldségek előkészítése

A hagymát finomra aprítjuk, a gombát szeletekre vágjuk.

Hagymás alap készítése

Egy serpenyőben vajat hevítünk, majd megpároljuk rajta az aprított hagymát.

Gomba hozzáadása

Hozzáadjuk a gombát, és közepes lángon pároljuk, amíg levet nem enged.

Csirkemell pirítása

Beletesszük a csirkemellkockákat, és aranybarnára pirítjuk.

Fűszerezés és sűrítés

Meghintjük a liszttel és a pirospaprikával, majd alaposan összekeverjük.

Mártás készítése

Felöntjük az alaplével, majd hozzáadjuk a mustárt és a tejszínt.

Főzés és medvehagyma hozzáadása

Kis lángon 10 percig főzzük, amíg a mártás besűrűsödik. Az aprított medvehagymát az utolsó pár percben adjuk hozzá, hogy megmaradjon az aromája.

Tálalás

Melegen tálaljuk, friss kenyérrel vagy főtt rizzsel.

Elkészítési idő

Előkészítés: 15 perc
Sütés: 25 perc
Összesen: 40 perc

Tippek

  • Ha még gazdagabb ízvilágot szeretnél, egy kevés fehérbort is adhatunk a raguhoz.
  • A medvehagyma helyett snidlinggel vagy friss petrezselyemmel is kísérletezhetsz.
  • A krémesebb állagért egy kevés mascarponét is keverhetsz a mártásba.

Tápértékek

Kalória: 350 kcal
Fehérje: 38 g
Szénhidrát: 10 g
Zsír: 15 g
Rost: 3 g

gombás csirkeragu medvehagymával
gombás csirkeragu medvehagymával
Hirdetések

Legújabb csirkemell receptek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Verified by MonsterInsights