
Szeretnél egy selymes, ízletes és laktózmentes magyaros ételt készíteni? A hagymás gombás tejfölös csirkemell tökéletes választás! Ez a recept nemcsak finom, de laktózmentes is, így érzékenyek is bátran fogyaszthatják.
Hozzávalók
- 50 dkg csirkemellfilé
- 25 dkg csiperkegomba
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl laktózmentes tejföl
- 1 evőkanál liszt (gluténmentes, ha szükséges)
- 1 teáskanál őrölt pirospaprika
- só, bors ízlés szerint
- 2 evőkanál olaj
Elkészítés
Előkészítés
A csirkemellet vágd kisebb kockákra vagy csíkokra. A gombát tisztítsd meg, és szeleteld fel. A vöröshagymát apróra vágd, a fokhagymát zúzd össze.
Hagymák párolása
Egy nagyobb serpenyőben melegítsd fel az olajat, majd párold üvegesre a vöröshagymát. Add hozzá a zúzott fokhagymát, és párold együtt egy percig.
Csirke sütése
Add a csirkemell darabokat a hagymás alaphoz, és pirítsd, amíg a hús kifehéredik.
Fűszerezés
Szórd meg a pirospaprikával, sóval és borssal, majd keverd össze alaposan.
Gomba hozzáadása
Add hozzá a szeletelt gombát, és pirítsd együtt, amíg a gomba levet enged, majd elpárolog.
Tejfölös habarás
Keverd simára a tejfölt a liszttel, majd folyamatos keverés mellett öntsd a csirkés-gombás raguhoz. Főzd még pár percig, amíg besűrűsödik.
Tálalás
Tálald friss petrezselyemmel megszórva, köretként kínálhatsz hozzá rizst vagy nokedlit.
Tippek
- A tejfölös habarást mindig folyamatos keverés mellett add a forró ételhez, hogy elkerüld a csomósodást.
- Ha intenzívebb ízt szeretnél, adj egy kevés fehérbort a gombához párolás közben.
Egészséges alternatívák
- Zsírszegény laktózmentes tejföl használata
- Párolt zöldség vagy teljes kiőrlésű köret a rizs helyett
Elkészítési idő
Előkészítés: 15 perc
Sütés: 30 perc
Összesen: 45 perc
Tápértékek
Kalória: 400 kcal
Fehérje: 35 g
Szénhidrát: 10 g
Zsír: 25 g
Rost: 2 g
Nézd meg ezeket a csirkemell recepteket is
