
A húsvéti ünnepi asztal egyik legfinomabb fogása lehet a medvehagymával töltött göngyölt csirkemell. A friss medvehagyma tavaszi zamata tökéletesen harmonizál a szaftos csirkemellel, miközben a sajtos-töltelékes belső rész igazán különlegessé varázsolja ezt az egyszerű, de mutatós fogást. Ideális választás az ünnepi asztalra, hiszen nemcsak finom, de szemet gyönyörködtetően is mutat.
A Húsvéti medvehagymás göngyölt csirkemell hozzávalói
- 4 db csirkemellfilé
- 1 csokor friss medvehagyma
- 100 g krémsajt
- 100 g reszelt sajt (pl. gouda vagy mozzarella)
- 4 szelet sonka
- 1 evőkanál mustár
- 2 gerezd fokhagyma (aprítva)
- 1 tojás
- 100 g zsemlemorzsa
- 50 g liszt
- 100 ml tej
- 1 teáskanál só
- ½ teáskanál bors
- Olaj vagy vaj a sütéshez
Elkészítés
Előkészítés
A csirkemellfiléket hosszában vágjuk be, majd klopfolóval egyenletesen kinyújtjuk.
Fűszerezés
A húsokat enyhén megsózzuk, majd mindegyiket megkenjük egy kevés mustárral.
Töltelék elkészítése
A medvehagymát finomra aprítjuk, majd összekeverjük a krémsajttal, reszelt sajttal és az aprított fokhagymával.
Hús betöltése
A csirkemellek közepére helyezünk egy-egy szelet sonkát, majd erre kanalazunk a medvehagymás-sajtos töltelékből.
Felgöngyölés
A húst feltekerjük, majd fogpiszkálóval vagy konyhai spárgával rögzítjük.
Panírozás
A húsokat először lisztbe, majd tejjel felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk.
Sütés
Egy serpenyőben olajat vagy vajat hevítünk, majd a csirkemelleket minden oldalról aranybarnára sütjük.
Sütőben készre sütés
180°C-ra előmelegített sütőben további 15-20 percig sütjük, hogy a belseje is átsüljön.
Tálalás
A fogpiszkálókat eltávolítjuk, majd szeletekre vágva tálaljuk.
Elkészítési idő
Előkészítés: 20 perc
Sütés: 25 perc
Összesen: 45 perc
Tippek
- Ha még szaftosabb húsra vágysz, kevés tejfölt is adhatsz a töltelékhez.
- A medvehagyma helyett spenótot vagy petrezselymet is használhatsz.
- Köretnek krumplipüré vagy friss saláta remek választás.
Tápértékek
Kalória: 380 kcal
Fehérje: 42 g
Szénhidrát: 15 g
Zsír: 18 g
Rost: 2 g
