Húsvéti töltött csirkemell – szaftos és ízletes ünnepi fogás

húsvéti töltött csirkemell

A húsvéti töltött csirkemell egy különleges és ízletes fogás, amely tökéletes választás az ünnepi asztalra. A szaftos, fűszeres töltelékkel készülő csirkemell nemcsak finom, hanem mutatós is, így garantáltan elnyeri a család és vendégek tetszését.

A húsvéti töltött csirkemell hozzávalói

  • 4 db csirkemellfilé
  • 100 g füstölt sonka
  • 100 g reszelt sajt (pl. trappista vagy edami)
  • 2 db főtt tojás
  • 1 gerezd fokhagyma (zúzva)
  • 1 evőkanál aprított petrezselyem
  • 1 teáskanál mustár
  • Só, bors ízlés szerint
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál vaj vagy olívaolaj
  • 2 db tojás
  • 100 g liszt
  • 150 g zsemlemorzsa
  • Olaj vagy vaj a sütéshez

Elkészítés

Előkészítés

A csirkemelleket hosszában vágd fel, de ne vágd teljesen át – így zsebeket alakíthatsz ki bennük a töltelék számára. Enyhén klopfold ki, hogy könnyebb legyen tölteni, majd sózd és borsozd őket ízlés szerint. A sonkát és a főtt tojásokat apró kockákra vágd fel. Egy tálban keverd össze a sonkát, a tojásokat, a reszelt sajtot, a fokhagymát, a mustárt, a tejfölt, az aprított petrezselymet és a zsemlemorzsát. Ez lesz a töltelék.

Töltés

A tölteléket oszd el egyenlően a csirkemellekben kialakított zsebekbe. Ha szükséges, hústűvel vagy fogpiszkálóval rögzítsd a csirkemellek széleit, hogy sütés közben ne nyíljon ki.

Panírozás

Készíts elő három tálat: az egyikbe szórd a lisztet, a másodikba verd fel a tojásokat, a harmadikba tedd a zsemlemorzsát. A töltött csirkemelleket először forgasd meg lisztben, majd a felvert tojásban, végül a zsemlemorzsában.

Sütés

Serpenyőben: Melegíts bő olajat egy serpenyőben, és közepes lángon süsd a csirkemelleket aranybarnára mindkét oldalukon (kb. 5-6 perc oldalanként). Sütőben: Ha egészségesebb változatot szeretnél, helyezd a bepanírozott csirkemelleket sütőpapírral bélelt tepsire, kend meg olvasztott vajjal, és 180°C-ra előmelegített sütőben süsd kb. 25-30 percig, amíg szép aranybarnára sülnek.

Tálalás

A húsvéti töltött csirkemellet frissen sült burgonyával, párolt rizzsel vagy egy könnyű salátával kínáld. Díszítésként megszórhatod friss petrezselyemmel.

Elkészítési idő

Előkészítés: 20 perc
Sütés: 30 perc
Összesen: 50 perc

Tippek

  • Ha gazdagabb ízvilágot szeretnél, keverhetsz a töltelékbe egy kevés apróra vágott snidlinget vagy kaprot is.
  • A töltött csirkemelleket sütés előtt baconbe is tekerheted, így extra ízt és ropogós külsőt kapnak.
  • Ha nem szeretnéd panírozni, egyszerűen süsd meg alufóliával letakarva, majd az utolsó 10 percben vedd le a fóliát, hogy szép aranybarnára piruljon.

Tápértékek

Kalória: 480 kcal
Fehérje: 45 g
Szénhidrát: 25 g
Zsír: 22 g
Rost: 2 g

húsvéti töltött csirkemell
húsvéti töltött csirkemell

Legújabb csirkemell receptek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Verified by MonsterInsights