Így készül a szaftos csirkemell gombás mártásban – ellenállhatatlan recept otthonra

csirkemell gombás mártásban

Szereted a szaftos, krémes ételeket, amelyek pillanatok alatt elvarázsolják az asztaltársaságot? Akkor ez a csirkemell gombás mártásban recept neked szól! Garantáltan felkerül majd a kedvenceid közé, hiszen egyszerű, gyors és mégis fantasztikusan finom!

Az alábbiakban lépésről lépésre bemutatom, hogyan készítheted el ezt az isteni fogást, amely tökéletes egy gyors hétköznapi vacsorához vagy egy baráti összejövetelhez is.

Hozzávalók

  • 500 g csirkemellfilé
  • 250 g csiperkegomba
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb hagyma
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 dl csirkehús alaplé vagy víz
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál vaj
  • Só, bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál majoránna
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • Friss petrezselyem a díszítéshez

Elkészítés

Előkészítés

A csirkemellet megtisztítjuk, felkockázzuk vagy vékony szeletekre vágjuk. A hagymát finomra aprítjuk, a fokhagymát lereszeljük vagy apróra zúzzuk. A gombát megmossuk és vékony szeletekre vágjuk.

Pirítás

Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat és a vajat, majd üvegesre pirítjuk a hagymát.

Hús és gomba hozzáadása

Hozzáadjuk a fokhagymát, röviden megfuttatjuk, majd rádobjuk a csirkemellet. Magas hőfokon megpirítjuk a húsdarabokat, ízesítünk sóval, borssal, pirospaprikával és majoránnával. Amikor a csirkemell már kifehéredett, hozzáadjuk a gombát is, majd kicsit összepirítjuk.

Párolás

Felöntjük az alaplével, majd fedő alatt kb. 10 percig pároljuk.

Tejszínes befejezés

Végül belekeverjük a főzőtejszínt, és további 5 percig forraljuk, amíg a mártás besűrűsödik. Friss, aprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Tippek

  • Használhatsz erdei gombát is a csiperkegomba helyett, hogy még karakteresebb legyen az íze.
  • Ha selymesebb mártást szeretnél, adj a végén egy kis hideg vajat is a forró szószhoz.
  • Tejszín helyett kókuszkrémmel is kísérletezhetsz a laktózmentes verzióhoz.

Egészséges alternatívák

  • Tejszín helyett használj zabtejszínt vagy mandulatejszínt.
  • Vaj helyett készítsd el kókuszolajjal.
  • Csirkemell helyett próbáld ki pulykamellel a diétásabb változatot.

Elkészítési idő

Előkészítés: 15 perc
Sütés: 20 perc
Összesen: 35 perc

Tápértékek

Kalória: 320 kcal
Fehérje: 35 g
Szénhidrát: 6 g
Zsír: 18 g
Rost: 1 g

Nézd meg ezeket a csirkemell recepteket is

csirkemell gombás mártásban
Save
csirkemell gombás mártásban
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Verified by MonsterInsights