Így készül az olaszos csirkemell – gyors, szaftos és ellenállhatatlan

olaszos csirkemell

Így készül az olaszos csirkemell – gyors, szaftos és ellenállhatatlan

Az olaszos csirkemell az egyik legnépszerűbb mediterrán stílusú étel, amit gyorsan, egyszerűen és egészségesen elkészíthetsz otthon is. A friss fűszerek, a paradicsom és a krémes mozzarella tökéletesen kiegészítik a szaftos csirkemellet, így egy ízorgiában gazdag fogást kapunk, amely garantáltan mindenkit levesz a lábáról.

De mitől lesz igazán olaszos egy csirkemell recept? A titok az egyszerű, de minőségi alapanyagokban rejlik: az olívaolaj, az oregánó, a bazsalikom és a lédús paradicsom mind-mind hozzájárulnak ahhoz az ízvilághoz, amit az olasz konyha annyira különlegessé tesz. Ebben a receptben a csirkemellet serpenyőben elősütjük, majd egy tepsiben rétegezzük paradicsommal és sajttal, és a sütőben fejezzük be a készítését – így lesz kívül ropogós, belül omlós és szaftos.

Az olaszos csirkemell hozzávalói

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 4 db érett paradicsom
  • 25 dkg mozzarella sajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál szárított oregánó
  • 1 teáskanál szárított bazsalikom
  • só, frissen őrölt fekete bors ízlés szerint

Az olaszos csirkemell elkészítése lépésről lépésre

Előkészítés

A csirkemellfiléket alaposan megtisztítjuk, majd keresztben félbevágjuk, hogy vékonyabb szeleteket kapjunk. Mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk az oregánóval és a bazsalikommal.

Elősütés

Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, majd a csirkemellszeleteket közepes lángon, oldalanként 2-3 percig sütjük, amíg aranybarna színt kapnak. Ezután kivesszük őket, és egy hőálló tálba helyezzük.

Rétegezés

A paradicsomokat és a mozzarellát vékony szeletekre vágjuk. A csirkemellszeletek tetejére először a paradicsomszeleteket, majd a mozzarellát helyezzük. A fokhagymagerezdeket apróra vágjuk, és egyenletesen eloszlatjuk a tetején.

Sütés

A hőálló tálat előmelegített sütőbe tesszük, és 180°C-on 20-25 percig sütjük, amíg a sajt szépen megolvad és enyhén megpirul.

Tálalás

Az elkészült olaszos csirkemellet friss bazsalikomlevelekkel díszítjük, és melegen tálaljuk. Köretként kiváló hozzá a friss saláta vagy a fokhagymás pirítós.

Tippek

  • Használj füstölt mozzarellát vagy parmezánt az extra ízélményhez.
  • Gazdagíthatod szeletelt cukkínivel vagy padlizsánnal is.
  • Friss fűszernövényekkel még karakteresebb lesz az íz.

Egészséges alternatívák

  • Használj alacsony zsírtartalmú mozzarellát vagy light sajtot.
  • Olajspray használatával csökkentheted a zsiradék mennyiségét.
  • Tálald friss zöldsalátával vagy párolt zöldséggel köretként.

Elkészítési idő

Előkészítés: 15 perc
Sütés: 25 perc
Összesen: 40 perc

Tápértékek

Kalória: 350 kcal
Fehérje: 40 g
Szénhidrát: 5 g
Zsír: 18 g
Rost: 2 g

Az olaszos csirkemell ideális választás hétköznapi vacsorára, családi ebédekre vagy vendégváró fogásként is. Tálalhatod egyszerű tésztával, kuszkusszal, vagy egy friss zöldsalátával – minden formában lenyűgöző. Kezdőknek is ajánlott, hiszen elkészítése nem igényel különösebb konyhai rutint, mégis látványos és ízletes eredményt nyújt.

Nézd meg ezeket a csirkemell recepteket is

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Verified by MonsterInsights