Így lesz mennyei a gesztenyével töltött csirkemell rántva – A tökéletes ünnepi fogás titka

gesztenyével töltött csirkemell rántva
gesztenyével töltött csirkemell rántva

Szeretnél valami igazán különlegeset az ünnepi asztalra? A gesztenyével töltött csirkemell rántva egy olyan fogás, amely garantáltan lenyűgözi a vendégeket. A gesztenye édes íze tökéletesen harmonizál a csirkemell szaftosságával, a ropogós panír pedig megkoronázza az élményt. Ráadásul ez a recept laktózmentes, így az érzékenyek is bátran fogyaszthatják.

Hozzávalók

  • 4 db csirkemellfilé
  • 25 dkg natúr gesztenyemassza
  • 10 dkg aszalt szilva
  • 1,5 dl édes vörösbor
  • só, bors ízlés szerint
  • liszt a panírozáshoz
  • 2 db tojás
  • zsemlemorzsa a panírozáshoz
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

Előkészítés

Az aszalt szilvát áztassuk be a vörösborba legalább 30 percre, hogy megpuhuljon és átvegye a bor aromáját.

Csirkemell előkészítése

A csirkemelleket vágjuk zsebesre úgy, hogy ne vágjuk át teljesen, majd óvatosan klopfoljuk ki, hogy könnyen tölthető legyen.

Töltelék elkészítése

A gesztenyemasszát keverjük össze az áztatott aszalt szilvával, majd ízesítsük egy csipet sóval és borssal.

Töltés

A csirkemellek zsebébe kanalazzuk a gesztenyés tölteléket, majd hajtsuk össze, és ha szükséges, rögzítsük fogpiszkálóval.

Panírozás

A megtöltött csirkemelleket forgassuk meg először lisztben, majd felvert tojásban, végül zsemlemorzsában.

Sütés

Forró olajban süssük aranybarnára a panírozott csirkemelleket mindkét oldalukon.

Tálalás

A kész csirkemelleket tálaljuk friss salátával vagy burgonyapürével.

Tippek

  • A gesztenyemasszát ízesíthetjük egy csipetnyi szerecsendióval vagy fahéjjal, hogy még különlegesebb legyen az ízvilág.
  • A panírozás során ügyeljünk arra, hogy a töltelék ne szivárogjon ki; ha szükséges, használjunk fogpiszkálót a rögzítéshez.
  • A csirkemelleket sütés előtt pihentessük hűtőben 15-20 percig, hogy a panír jobban tapadjon.

Egészséges alternatívák

  • Sütőben sütés olaj helyett
  • Teljes kiőrlésű vagy gluténmentes panír használata
  • Párolt zöldségköret burgonya helyett vagy édesburgonya

Elkészítési idő

Előkészítés: 20 perc
Sütés: 60 perc
Összesen: 80 perc

Tápértékek

Kalória: 383 kcal
Fehérje: 35.6 g
Szénhidrát: 40 g
Zsír: 4.7 g
Rost: 2 g

Nézd meg ezeket a csirkemell recepteket is

gesztenyével töltött csirkemell rántva
gesztenyével töltött csirkemell rántva – a kép illusztráció

Legújabb csirkemell receptek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Verified by MonsterInsights