
Szeretnél valami igazán különlegeset az ünnepi asztalra? A gesztenyével töltött csirkemell rántva egy olyan fogás, amely garantáltan lenyűgözi a vendégeket. A gesztenye édes íze tökéletesen harmonizál a csirkemell szaftosságával, a ropogós panír pedig megkoronázza az élményt. Ráadásul ez a recept laktózmentes, így az érzékenyek is bátran fogyaszthatják.
Hozzávalók
- 4 db csirkemellfilé
- 25 dkg natúr gesztenyemassza
- 10 dkg aszalt szilva
- 1,5 dl édes vörösbor
- só, bors ízlés szerint
- liszt a panírozáshoz
- 2 db tojás
- zsemlemorzsa a panírozáshoz
- olaj a sütéshez
Elkészítés
Előkészítés
Az aszalt szilvát áztassuk be a vörösborba legalább 30 percre, hogy megpuhuljon és átvegye a bor aromáját.
Csirkemell előkészítése
A csirkemelleket vágjuk zsebesre úgy, hogy ne vágjuk át teljesen, majd óvatosan klopfoljuk ki, hogy könnyen tölthető legyen.
Töltelék elkészítése
A gesztenyemasszát keverjük össze az áztatott aszalt szilvával, majd ízesítsük egy csipet sóval és borssal.
Töltés
A csirkemellek zsebébe kanalazzuk a gesztenyés tölteléket, majd hajtsuk össze, és ha szükséges, rögzítsük fogpiszkálóval.
Panírozás
A megtöltött csirkemelleket forgassuk meg először lisztben, majd felvert tojásban, végül zsemlemorzsában.
Sütés
Forró olajban süssük aranybarnára a panírozott csirkemelleket mindkét oldalukon.
Tálalás
A kész csirkemelleket tálaljuk friss salátával vagy burgonyapürével.
Tippek
- A gesztenyemasszát ízesíthetjük egy csipetnyi szerecsendióval vagy fahéjjal, hogy még különlegesebb legyen az ízvilág.
- A panírozás során ügyeljünk arra, hogy a töltelék ne szivárogjon ki; ha szükséges, használjunk fogpiszkálót a rögzítéshez.
- A csirkemelleket sütés előtt pihentessük hűtőben 15-20 percig, hogy a panír jobban tapadjon.
Egészséges alternatívák
- Sütőben sütés olaj helyett
- Teljes kiőrlésű vagy gluténmentes panír használata
- Párolt zöldségköret burgonya helyett vagy édesburgonya
Elkészítési idő
Előkészítés: 20 perc
Sütés: 60 perc
Összesen: 80 perc
Tápértékek
Kalória: 383 kcal
Fehérje: 35.6 g
Szénhidrát: 40 g
Zsír: 4.7 g
Rost: 2 g
Nézd meg ezeket a csirkemell recepteket is
- Aszalt szilvával töltött csirkemell
- Rántott csirkemell – a klasszikus recept tökéletes panírral
- Húsvéti sonkás tormás töltött csirkemell – ünnepi ízek új köntösben
