Illatos omlós csirke – A tökéletes kínai étel otthon, laktózmentesen

illatos omlós csirke
illatos omlós csirke

Az illatos omlós csirke a kínai éttermek egyik legnépszerűbb fogása, amelyet most otthon is elkészíthetsz laktózmentes változatban. Ez a recept tökéletes választás, ha valami különlegeset szeretnél az asztalra varázsolni anélkül, hogy elhagynád a diétádat. A ropogós bunda és a fűszeres ízek garantáltan elnyerik a család minden tagjának tetszését.

Ha pedig még több rántott csirkére vágysz, nézd meg a rántott csirkemell receptek gyűjteményt is.

Az illatos omlós csirke hozzávalói

  • 4 db csirkemellfilé
  • só, bors ízlés szerint
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • 2 dl víz
  • 2 dl laktózmentes főzőbor (pl. rizsbor vagy száraz fehérbor)
  • 1 dl víz
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál gyömbérpor
  • 1 teáskanál currypor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál só
  • 3 gerezd fokhagyma (zúzva)
  • ½ mokkáskanál fehér bors
  • kb. 5 evőkanál étkezési keményítő
  • kb. 5 evőkanál liszt
  • bő olaj a sütéshez

A sajt is remekül illik a csirkemellhez. Próbáld ki Te is ezt sajtos rántott csirkemell receptet is!

Elkészítés

Csirkemell előkészítése

A csirkemellfiléket fél cm vastag szeletekre vágjuk, majd mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk, és alaposan bedörzsöljük a fűszerekkel.

Pácolás

Az étkezési keményítőt simára keverjük a vízzel, majd beleforgatjuk a csirkemelleket. Legalább fél, de inkább egy órát pihentetjük, időnként átkeverve.

Bunda elkészítése

Egy tálban simára keverjük a főzőbort a vízzel, tojással, gyömbérrel, curryvel, fehér borssal, szódabikarbónával, sóval és a zúzott fokhagymával. A lisztet és a keményítőt felváltva adagoljuk, mindig simára keverve, amíg sűrű palacsintatészta-állagot kapunk.

Sütés

Az olajat közepes lángon felhevítjük. A pácolt húsdarabokat egyenként kiemeljük, kicsit lecsepegtetjük, megforgatjuk a bundázó masszában, majd a forró olajba tesszük. Olajjal locsolgatva, párszor megfordítva, világos barnára sütjük.

Tálalás

A megsült húsokat papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olaj lecsepegjen. Azonnal tálaljuk, a legjobb rizzsel és/vagy csípős káposztasalátával.

Tippek

  • A hús pácolása ne maradjon el, mert ettől lesz igazán puha és omlós a csirke.
  • A bunda állaga akkor tökéletes, ha palacsintatészta sűrűségű.
  • Ne szeleteld túl vastagra a csirkemellet, így gyorsabban és egyenletesebben sül.
  • Friss újhagymával vagy szezámmaggal is megszórhatod tálaláskor.

A gluténmentes változat kedvelőinek ajánlom a gluténmentes csirkemell receptek oldalt.

Egészséges alternatívák

  • A bő olajban sütés helyett próbáld ki sütőben vagy forrólevegős sütőben (air fryer) sütni.
  • A liszt helyett használj teljes kiőrlésű vagy gluténmentes lisztet. 
  • A bunda ízesítéséhez adhatsz reszelt gyömbért vagy kurkumát.

Elkészítési idő

Előkészítés: 15 perc
Sütés: 20 perc
Összesen: 1 óra 15 perc

Tápértékek

Kalória: 350 kcal
Fehérje: 32 g
Szénhidrát: 15 g
Zsír: 18 g
Rost: 1 g

Nézd meg ezeket a csirkemell recepteket is

illatos omlós csirke
illatos omlós csirke

Legújabb csirkemell receptek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Verified by MonsterInsights