Illatos omlós csirkemell – Különleges ízélmény glutén- és laktózmentesen

illatos omlós csirkemell
illatos omlós csirkemell

Az illatos omlós csirkemell a kínai konyha egyik legkedveltebb fogása, amelyet ropogós bundája és fűszeres ízvilága tesz igazán különlegessé. Ebben a receptben bemutatjuk, hogyan készítheted el ezt az ételt otthon, glutén- és laktózmentes változatban, így az ételérzékenységgel élők is bátran fogyaszthatják.

Hozzávalók

  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 1 teáskanál só
  • ½ teáskanál őrölt fehérbors
  • 1 evőkanál gluténmentes szójaszósz
  • 1 teáskanál rizsecet vagy almaecet
  • 3 evőkanál rizsliszt
  • 3 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál őrölt gyömbér
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • ½ teáskanál só
  • 1 tojás
  • 1 dl víz
  • bő mennyiségű olaj a sütéshez

Elkészítés

Csirkemell előkészítése

A csirkemellfiléket vékony, kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk. A szeleteket megszórjuk sóval és fehérborssal, majd meglocsoljuk a gluténmentes szójaszósszal és az ecettel. Alaposan összeforgatjuk, majd letakarva legalább 30 percig a hűtőben pihentetjük.

Bunda elkészítése

Egy közepes méretű tálban összekeverjük a rizslisztet, étkezési keményítőt, sütőport, őrölt gyömbért, fokhagymaport és a sót. Hozzáadjuk a tojást és a vizet, majd csomómentes, sűrű palacsintatészta állagú masszává keverjük.

Csirkemell bundázása

A bepácolt csirkeszeleteket egyenként belemártjuk a bundázó masszába, ügyelve arra, hogy mindenhol egyenletesen bevonja a tészta.

Sütés

Egy mélyebb serpenyőben vagy wokban bő mennyiségű olajat hevítünk közepes hőfokra. A bundázott csirkeszeleteket óvatosan a forró olajba helyezzük, és mindkét oldalukat aranybarnára sütjük, oldalanként kb. 3-4 perc alatt.

Olaj lecsöpögtetése

A megsült csirkeszeleteket papírtörlőre helyezzük, hogy a felesleges olajat leitassuk róluk.

Tálalás

Az illatos omlós csirkemellet forrón tálaljuk párolt rizzsel és friss zöldségkörettel vagy csípős káposztasalátával, de lehet hasábburgonyával is.

Tippek

  • Ha van időd, pácolhatod a csirkét akár egy éjszakán át is.
  • Az olaj ne legyen túl forró, hogy a bunda ne égjen meg.
  • Ha túl sűrű a bundamassza, adj hozzá kevés vizet.

Egészséges alternatívák

  • Süsd a csirkemellet sütőben 200°C-on 20-25 percig.
  • Használj teljes kiőrlésű rizslisztet a bundához.
  • Tálald párolt zöldségekkel a rizs helyett.

Elkészítési idő

Előkészítés: 15 perc
Sütés: 20 perc
Összesen: 1 óra 5 perc

Tápértékek

Kalória: 430 kcal
Fehérje: 34 g
Szénhidrát: 25 g
Zsír: 20 g
Rost: 1 g

Nézd meg ezeket a csirkemell recepteket is

 

illatos omlós csirkemell
illatos omlós csirkemell

Legújabb csirkemell receptek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Verified by MonsterInsights