Karfiolos tejszínes csirkemell
Képzelj el egy olyan ételt, amely egyszerre ínycsiklandozó és egészséges, egy tökéletes harmónia a krémes tejszínes textúrával és a friss, roppanós karfiollal. Ez az étel nem csak ízletes, de könnyen elkészíthető is, így ideális választás, ha gyorsan szeretnél valami különlegeset az asztalra tenni. Íme a karfiolos tejszínes csirkemell receptje.
A karfiolos tejszínes csirkemell hozzávalói
- 1 közepes vöröshagyma
- 600-700 g csirkemell
- 1 közepes karfiol
- 250 ml kókusztejszín
- só, bors, majoranna
- fél bögre rizs (opcionális)
- kókuszzsír a sütéshez
A karfiolos tejszínes csirkemell elkészítése
A vöröshagymát vágd apróra és kezd el pirítani a kókuszzsíron
Add hozzá a kockákra vágott csirkemellet és süsd fehéredésig, sózd, borsozd meg
Közben amíg a hús sül, apritsd fel a karfiol, olyan apróra amilyenre szeretnéd, túl apróra azért nem javaslom
Ha rizst is teszel hozzá köretnek akkor azt is tedd fel főzni
Egy külön serpenyőben pirítsd át az apróra vágott karfiolt és sózd meg közben és tegyél hozzá majorannát
A húshoz add hozzá a kókusztejszínt és picit főzd vele
Add hozzá a húshoz a lepiritott karfiolt és főzd össze, a karfiol kicsit magába fogja szívni a szaftot
Ha főztél rizst, akkor tálald mellé, azt már nem kell a húshoz és karfiolhoz adni a serpenyőben
Próbáld ki Te is ezt a karfiolos tejszínes csirkemell receptet!