könnyű rakott csirkemell
könnyű rakott csirkemell

Könnyű rakott csirkemell

Rakott csirkemell, amely egyszerűségével szinte bárkit elkápráztat. Ez a könnyű recept gyorsan elkészíthető, és ideális választás, ha valami különlegeset szeretnél készíteni. A sajt ropogó , a szósz selymes, és az egész étel egyszerűen magával ragadó. Ne habozz, próbáld ki ezt a könnyen elkészíthető és nagyszerű finom rakott csirkemell változatot még ma. Íme a könnyű rakott csirkemell receptje.

A könnyű rakott csirkemell hozzávalói:

  • 4 csirkemell file
  • 1 csésze reszelt sajt (pl. trappista vagy ementáli)
  • 1/2 csésze tejföl
  • 1/2 csésze tej
  • 2 gerezd fokhagyma (zúzva)
  • 1 teáskanál só
  • 1/2 teáskanál bors
  • 1/2 teáskanál fűszerkeverék (pl. oregánó vagy bazsalikom)
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál liszt

A könnyű rakott csirkemell elkészítése:

  1. Melegítsd elő a sütőt 190°C-ra (közepes hőfok).
  2. A csirkemell filéket klopfold ki egy kicsit, hogy egyenletesebb vastagságúak legyenek. Fűszerezd őket szóval, borssal és fűszerkeverékkel mindkét oldalukon.
  3. Egy serpenyőben hevíts fel az olívaolajat közepes lángon. Süsd meg a csirkemell filéket mindkét oldalon, amíg aranybarna nem lesz a felületükön, és teljesen átsültek. Ez általában 4-5 perc oldalanként, attól függően, mekkora a hús vastagsága. Ha elkészültek, vedd ki a serpenyőből, és tedd félre.

  4. A serpenyőben, amiben a csirkét sütötted, add hozzá a vajat és a zúzott fokhagymát. Párold a fokhagymát egy-két percig, amíg illatozni kezd, de ügyelj, hogy ne égjen meg.



  5. Keverd hozzá a lisztet a fokhagymához és a vajhoz, majd majd öntsd hozzá a tejet és a tejfölt. Keverd jól össze, hogy ne legyenek csomók, és főzd néhány percig, amíg a szósz besűrűsödik. Adj hozzá egy kevés szót és borsot a szószhoz ízlés szerint.

  6. Vedd le a tűzről, és készíts elő egy sütőedényt. Helyezd a sült csirkemell filéket az edény aljára.

  7. Öntsd a fokhagymás szószt a csirkemell filék tetejére, majd szórd meg reszelt sajttal.

  8. Tedd a sütőedényt a 190°C-os előmelegített sütőbe, és süsd 20-25 percig, vagy amíg a szép aranybarnára nem pirul és a szósz buborékolni kezd.

  9. Amikor elkészült, vedd ki a sütőből, hagyd egy kicsit pihenni, majd tálald.

Próbáld ki Te is ezt a könnyű rakott csirkemell receptet!

könnyű rakott csirkemell
könnyű rakott csirkemell

 

Hirdetések

Legújabb csirkemell receptek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Verified by MonsterInsights