Krémsajtos csirkemell spenóttal és póréhagymával

krémsajtos csirkemell spenóttal és póréhagymával
krémsajtos csirkemell spenóttal és póréhagymával

A krémsajtos csirkemell spenóttal és póréhagymával egy igazán szaftos és ízgazdag fogás, amely tökéletes választás lehet egy különleges vacsorára vagy ünnepi alkalmakra. A spenót frissessége, a póréhagyma lágy aromája és a krémsajt krémessége együtt alkotja ezt a mennyei fogást. Egyszerűen elkészíthető, mégis elegáns és laktató.

A krémsajtos csirkemell spenóttal és póréhagymával hozzávalói

  • 4 db csirkemellfilé
  • 200 g friss spenót
  • 1 kisebb szál póréhagyma
  • 100 g krémsajt (natúr vagy fokhagymás)
  • 100 g reszelt sajt (pl. mozzarella vagy gouda)
  • 2 gerezd fokhagyma (aprítva)
  • 1 evőkanál vaj vagy olaj
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 teáskanál só
  • ½ teáskanál bors
  • ½ teáskanál szerecsendió

Elkészítés

Csirkemell előkészítése

A csirkemelleket hosszában bevágjuk, hogy zsebet alakítsunk ki benne.

Töltelék elkészítése

A spenótot megmossuk, majd egy serpenyőben a vajon megfonnyasztjuk a finomra aprított póréhagymával és fokhagymával.

Krémes keverék hozzáadása

Hozzáadjuk a krémsajtot, reszelt sajtot és a mustárt, majd alaposan összekeverjük.

Csirkemell betöltése

A csirkemelleket megszórjuk sóval, borssal és szerecsendióval, majd a zsebekbe töltjük a spenótos-krémsajtos tölteléket.

Pirítás

Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd a csirkemelleket mindkét oldalról aranybarnára pirítjuk.

Sütés

Egy hőálló tálba helyezzük őket, majd ráöntjük a tejszínt és 180°C-ra előmelegített sütőben további 20 percig sütjük.

Tálalás

Melegen, friss salátával vagy rizskörettel tálaljuk.

Elkészítési idő

Előkészítés: 20 perc
Sütés: 20 perc
Összesen: 40 perc

Tippek

  • Ha szeretnél extra ropogós héjat, a csirkemelleket megszórhatod zsemlemorzsával sütés előtt.
  • A krémsajtos töltelékbe kevés pirított diót is adhatsz a ropogós textúra érdekében.
  • Kísérőnek jól illik hozzá egy pohár száraz fehérbor.

Tápértékek

Kalória: 410 kcal
Fehérje: 45 g
Szénhidrát: 8 g
Zsír: 22 g
Rost: 2 g

krémsajtos csirkemell spenóttal és póréhagymával
krémsajtos csirkemell spenóttal és póréhagymával
Hirdetések

Legújabb csirkemell receptek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Verified by MonsterInsights