
A krémsajtos csirkemell spenóttal és póréhagymával egy igazán szaftos és ízgazdag fogás, amely tökéletes választás lehet egy különleges vacsorára vagy ünnepi alkalmakra. A spenót frissessége, a póréhagyma lágy aromája és a krémsajt krémessége együtt alkotja ezt a mennyei fogást. Egyszerűen elkészíthető, mégis elegáns és laktató.
A krémsajtos csirkemell spenóttal és póréhagymával hozzávalói
- 4 db csirkemellfilé
- 200 g friss spenót
- 1 kisebb szál póréhagyma
- 100 g krémsajt (natúr vagy fokhagymás)
- 100 g reszelt sajt (pl. mozzarella vagy gouda)
- 2 gerezd fokhagyma (aprítva)
- 1 evőkanál vaj vagy olaj
- 1 dl főzőtejszín
- 1 teáskanál mustár
- 1 teáskanál só
- ½ teáskanál bors
- ½ teáskanál szerecsendió
Elkészítés
Csirkemell előkészítése
A csirkemelleket hosszában bevágjuk, hogy zsebet alakítsunk ki benne.
Töltelék elkészítése
A spenótot megmossuk, majd egy serpenyőben a vajon megfonnyasztjuk a finomra aprított póréhagymával és fokhagymával.
Krémes keverék hozzáadása
Hozzáadjuk a krémsajtot, reszelt sajtot és a mustárt, majd alaposan összekeverjük.
Csirkemell betöltése
A csirkemelleket megszórjuk sóval, borssal és szerecsendióval, majd a zsebekbe töltjük a spenótos-krémsajtos tölteléket.
Pirítás
Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd a csirkemelleket mindkét oldalról aranybarnára pirítjuk.
Sütés
Egy hőálló tálba helyezzük őket, majd ráöntjük a tejszínt és 180°C-ra előmelegített sütőben további 20 percig sütjük.
Tálalás
Melegen, friss salátával vagy rizskörettel tálaljuk.
Elkészítési idő
Előkészítés: 20 perc
Sütés: 20 perc
Összesen: 40 perc
Tippek
- Ha szeretnél extra ropogós héjat, a csirkemelleket megszórhatod zsemlemorzsával sütés előtt.
- A krémsajtos töltelékbe kevés pirított diót is adhatsz a ropogós textúra érdekében.
- Kísérőnek jól illik hozzá egy pohár száraz fehérbor.
Tápértékek
Kalória: 410 kcal
Fehérje: 45 g
Szénhidrát: 8 g
Zsír: 22 g
Rost: 2 g
