Krémsajtos spenótos csirkemell

krémsajtos spenótos csirkemell

Krémsajtos spenótos csirkemell – selymes, tejszínes álom 30 perc alatt

Unod a száraz csirkemellet és valami igazán lágy, selymes ízvilágra vágysz? A krémsajtos spenótos csirkemell pont ilyen: egy gyors, mégis ínycsiklandó vacsora, amely krémesen öleli körbe a szaftos csirkét és friss spenótot. Ez a recept ideális választás elfoglalt hétköznapokra, de akár egy elegáns, baráti vacsorára is.

A tejszínes, krémsajtos szósz kellemesen bevonja a húst és a spenótot, így azok is szeretni fogják, akik egyébként nem a zöldek hívei. Ráadásul egyetlen serpenyőben elkészíthető, így a mosogatással sem kell sokat bajlódnod.

Hozzávalók

  • 4 db csirkemellfilé
  • 200 g friss spenót (bébispenót a legjobb)
  • 150 g natúr krémsajt (pl. Philadelphia vagy mascarpone)
  • 100 ml főzőtejszín (vagy növényi alternatíva)
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál mustár (opcionális, de javasolt)
  • só, bors ízlés szerint
  • egy csipet szerecsendió

Elkészítés

Csirkemell előkészítése

A csirkemelleket tisztítsd meg, sózd, borsozd be. Ha túl vastagok, vágd félbe hosszában, illetve javaslom hogy kockázd össze

Sütés

Serpenyőben, olívaolajon süsd aranybarnára a csirkemell darabokat. Vedd ki, tedd félre.

Krémsajtos szósz készítése

Ugyanabban a serpenyőben pirítsd meg az apróra vágott fokhagymát, majd add hozzá a krémsajtot, a tejszínt és a mustárt. Keverd simára, ízesítsd szerecsendióval, sóval, borssal.

Spenót hozzáadása

Tedd bele a spenótot, kevergetve főzd pár percig, amíg összeesik és besűrűsödik a szósz.

Csirke visszarakása

Helyezd vissza a csirkemell kockákat a krémes spenótos mártásba, fedd le, és főzd össze még 5 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.

Tippek

  • A mustártól karakteresebb lesz a szósz, de el is hagyható, ha semlegesebb ízre vágysz.
  • Tehetsz bele egy marék reszelt sajtot is a végén a még gazdagabb ízért, valamint aszalt paradicsomot
  • A spenót helyett vagy mellett használhatsz aprított mángoldot is.

Egészséges alternatívák

  • Tejszín helyett használj növényi alapú főzőkrémet.
  • Csökkentett zsírtartalmú krémsajtot is választhatsz.
  • Tálald karfiolrizzsel vagy grillezett zöldségekkel rizs helyett.

Elkészítési idő

Előkészítés: 10 perc
Sütés: 20 perc
Összesen: 30 perc

Tápértékek

Kalória: 395 kcal
Fehérje: 40 g
Szénhidrát: 5 g
Zsír: 24 g
Rost: 2 g

Nézd meg ezeket a csirkemell recepteket is

krémsajtos spenótos csirkemell
Save
krémsajtos spenótos csirkemell
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Verified by MonsterInsights