Krémsajtos spenótos csirkemell – selymes, tejszínes álom 30 perc alatt
Unod a száraz csirkemellet és valami igazán lágy, selymes ízvilágra vágysz? A krémsajtos spenótos csirkemell pont ilyen: egy gyors, mégis ínycsiklandó vacsora, amely krémesen öleli körbe a szaftos csirkét és friss spenótot. Ez a recept ideális választás elfoglalt hétköznapokra, de akár egy elegáns, baráti vacsorára is.
A tejszínes, krémsajtos szósz kellemesen bevonja a húst és a spenótot, így azok is szeretni fogják, akik egyébként nem a zöldek hívei. Ráadásul egyetlen serpenyőben elkészíthető, így a mosogatással sem kell sokat bajlódnod.
Hozzávalók
- 4 db csirkemellfilé
- 200 g friss spenót (bébispenót a legjobb)
- 150 g natúr krémsajt (pl. Philadelphia vagy mascarpone)
- 100 ml főzőtejszín (vagy növényi alternatíva)
- 1 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál mustár (opcionális, de javasolt)
- só, bors ízlés szerint
- egy csipet szerecsendió
Elkészítés
Csirkemell előkészítése
A csirkemelleket tisztítsd meg, sózd, borsozd be. Ha túl vastagok, vágd félbe hosszában, illetve javaslom hogy kockázd össze
Sütés
Serpenyőben, olívaolajon süsd aranybarnára a csirkemell darabokat. Vedd ki, tedd félre.
Krémsajtos szósz készítése
Ugyanabban a serpenyőben pirítsd meg az apróra vágott fokhagymát, majd add hozzá a krémsajtot, a tejszínt és a mustárt. Keverd simára, ízesítsd szerecsendióval, sóval, borssal.
Spenót hozzáadása
Tedd bele a spenótot, kevergetve főzd pár percig, amíg összeesik és besűrűsödik a szósz.
Csirke visszarakása
Helyezd vissza a csirkemell kockákat a krémes spenótos mártásba, fedd le, és főzd össze még 5 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.
Tippek
- A mustártól karakteresebb lesz a szósz, de el is hagyható, ha semlegesebb ízre vágysz.
- Tehetsz bele egy marék reszelt sajtot is a végén a még gazdagabb ízért, valamint aszalt paradicsomot
- A spenót helyett vagy mellett használhatsz aprított mángoldot is.
Egészséges alternatívák
- Tejszín helyett használj növényi alapú főzőkrémet.
- Csökkentett zsírtartalmú krémsajtot is választhatsz.
- Tálald karfiolrizzsel vagy grillezett zöldségekkel rizs helyett.
Elkészítési idő
Előkészítés: 10 perc
Sütés: 20 perc
Összesen: 30 perc
Tápértékek
Kalória: 395 kcal
Fehérje: 40 g
Szénhidrát: 5 g
Zsír: 24 g
Rost: 2 g
Nézd meg ezeket a csirkemell recepteket is
- Tejszínes bébispenótos csirkemell
- Krémsajtos csirkemell spenóttal és póréhagymával
- Olaszos csirkemell tésztával – tökéletes családi ebéd 30 perc alatt
