Mediterrán csirkemell serpenyőben – 20 perc alatt kész, ízorgiával!

mediterrán csirkemell serpenyőben

Szereted a gyors, mégis különleges fogásokat, amik tele vannak színnel, ízzel és nyári hangulattal? Akkor ez a mediterrán csirkemell serpenyőben készült változata biztosan a kedvenceddé válik! Ez a recept nemcsak gyors és egyszerű, hanem minden falatjával a napsütötte mediterrán vidékekre repít.

Hozzávalók

  • 600 g csirkemellfilé
  • 1 közepes cukkini
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 1 kisebb padlizsán
  • 1 közepes lilahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 150 g koktélparadicsom
  • 10–12 db fekete olajbogyó (mag nélküli)
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 tk szárított oregánó
  • 1 tk szárított bazsalikom
  • Só, frissen őrölt bors ízlés szerint
  • Friss petrezselyem vagy bazsalikom a tálaláshoz

Elkészítés

Zöldségek előkészítése

A cukkinit, padlizsánt és a kaliforniai paprikát mosd meg és vágd egyforma méretű, kb. 1-2 cm-es kockákra. A lilahagymát szeleteld félkarikákra, a fokhagymát vékonyra, a koktélparadicsomokat pedig vágd félbe.

Csirkemell szeletelése

A csirkemellfiléket mosd meg, majd töröld szárazra, és vágd falatnyi csíkokra vagy kockákra. Sózd, borsozd, majd szórd meg az oregánó és bazsalikom keverékével.

Pirítás, rétegezés

Egy nagyobb serpenyőt hevíts fel közepes lángon, add hozzá az olívaolajat, majd először a csirkemelldarabokat pirítsd meg körülbelül 5-6 percig, amíg aranybarna kérget nem kapnak. Ha kész, vedd ki őket egy tálba.

Zöldségek dinsztelése

Ugyanabban a serpenyőben először a lilahagymát és fokhagymát dinszteld meg 1-2 percig, majd add hozzá a cukkinit, padlizsánt, paprikát. Pirítsd 7-8 percig, időnként megkeverve.

Összepirítás

Add vissza a csirkemellcsíkokat a zöldségekhez, szórd bele az olajbogyót és a félbevágott koktélparadicsomokat. Együtt pirítsd további 4-5 percig, míg a paradicsom kissé megpuhul, a csirke pedig teljesen átsül.

Tálalás

Szórd meg friss petrezselyemmel vagy bazsalikommal, és tálald friss pita kenyérrel, kuszkusszal vagy párolt jázminrizzsel.

Tippek

  • Ha szeretnél extra ízt, pirítás előtt pácolhatod a csirkemellet fokhagymás-citromos olívaolajban.
  • A padlizsánt sózás után 10 percig hagyd állni, így elkerülöd a keserű ízt.
  • Ízlés szerint reszelhetsz rá egy kevés feta sajtot is a tálalás előtt!

Egészséges alternatívák

  • Fehér rizs helyett tálald bulgurral vagy quinoa-val.
  • Használj olajspray-t vagy csökkentsd az olívaolaj mennyiségét.
  • Készítsd tofuval vagy csicseriborsóval vegetáriánus verzióban.

Elkészítési idő

Előkészítés: 10 perc
Sütés: 15 perc
Összesen: 25 perc

Tápértékek

Kalória: 310 kcal
Fehérje: 32 g
Szénhidrát: 14 g
Zsír: 15 g
Rost: 5 g

Nézd meg ezeket a csirkemell recepteket is

mediterrán csirkemell serpenyőben
Save
mediterrán csirkemell serpenyőben – a kép illusztráció
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Verified by MonsterInsights