padlizsános csirkeragu
padlizsános csirkeragu

A padlizsános csirkeragu az egyik legjobb választás, ha gyorsan, egészségesen és finoman szeretnél ebédet vagy vacsorát készíteni. Ez a recept ideális választás azoknak, akik szeretik a könnyű, zöldséges ételeket, és a csirkemell sovány fehérjetartalmát is ki szeretnék használni.

A padlizsános csirkeragu hozzávalói

  • 500 g csirkemellfilé
  • 1 nagyobb padlizsán
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 1 zöld kaliforniai paprika
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál só
  • 0,5 teáskanál őrölt bors
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 teáskanál szárított oregánó
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 evőkanál citromlé
  • 100 ml víz vagy zöldségalaplé

Elkészítés

Előkészítés

A csirkemellet mosd meg, majd töröld szárazra, és vágd fel kisebb kockákra.

Padlizsán előkészítése

A padlizsánt szintén mosd meg, és kockázd fel kb. 1×1 cm-es darabokra. Ha szeretnéd, előtte sózd le és hagyd állni 15 percet, majd töröld szárazra, hogy kevésbé legyen kesernyés.

Zöldségek felvágása

A vöröshagymát és a fokhagymát tisztítsd meg, a vöröshagymát aprítsd, a fokhagymát zúzd össze. A paprikákat mossuk meg, csumázzuk ki, majd vágjuk fel csíkokra vagy kockákra.

Pirítás

Egy nagyobb serpenyőben vagy wokban forrósítsd fel az olívaolajat. Add hozzá a vöröshagymát, és pirítsd üvegesre.

Fokhagyma és csirke hozzáadása

Tedd rá a fokhagymát is, és kevergetve pirítsd fél percig. Ezután add hozzá a csirkemellkockákat, sózd, borsozd, szórd meg fűszerpaprikával, és pirítsd fehéredésig.

Zöldségek hozzáadása

Ha a csirke kifehéredett, add hozzá a padlizsánt és a paprikákat. Fűszerezd oregánóval, bazsalikommal, majd keverd össze.

Párolás

Önts rá 100 ml vizet vagy zöldségalaplevet, és lefedve párold kb. 15-20 percig, amíg a padlizsán teljesen megpuhul.

Befejezés

A végén ízesítsd citromlével, kóstold meg, és ha szükséges, sózd vagy borsozd még.

Tippek

  • A padlizsán előzetes besózása segít, hogy ne legyen keserű.
  • Ha még intenzívebb ízre vágysz, adj hozzá egy kevés balzsamecetet is a citromlé helyett.
  • Bátran kiegészítheted cukkínivel, gombával vagy paradicsommal.

Egészséges alternatívák

  • Csirkemell helyett pulykamell is tökéletes ebbe a receptbe.
  • Olívaolaj helyett kókuszolajjal is elkészíthető.
  • Fehér rizs helyett tálald barna rizzsel, bulgurral vagy quinoa-val.

Elkészítési idő

Előkészítés: 15 perc
Sütés: 25 perc
Összesen: 40 perc

Tápértékek

Kalória: 280 kcal
Fehérje: 32 g
Szénhidrát: 8 g
Zsír: 14 g
Rost: 4 g

Nézd meg ezeket a csirkemell recepteket is

padlizsános csirkeragu
padlizsános csirkeragu –  a kép illusztráció

Legújabb csirkemell receptek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Verified by MonsterInsights