Panírozott csirkemell: klasszikus recept, amit mindenki imád

panírozott csirkemell

A panírozott csirkemell igazi alapdarab a magyar konyhában. Akár vasárnapi ebédről, családi ünnepségről vagy gyors hétköznapi vacsoráról van szó, ez a fogás mindig biztos befutó. Egyszerű, laktató, és a gyerekektől a nagyszülőkig mindenki szereti.

Ebben a receptben megmutatjuk, hogyan készítheted el a klasszikus panírozott csirkemellet úgy, hogy kívül tökéletesen ropogós, belül pedig szaftos maradjon. Nincs túlbonyolítva – pont olyan, amilyennek lennie kell.

Hozzávalók

  • 2 nagy csirkemellfilé
  • só, bors ízlés szerint
  • 2-3 evőkanál liszt
  • 2 tojás
  • 8-10 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 evőkanál tej (a tojásba)
  • étolaj a sütéshez

Elkészítés

Elkészítés

1. A csirkemellfiléket vágd vékony szeletekre. Mindkét oldalukat enyhén sózd és borsozd ízlés szerint.

2. Készíts elő három tálat: az elsőbe tedd a lisztet, a másodikba verd fel a tojásokat egy evőkanál tejjel és egy csipet sóval, a harmadikba pedig helyezd a zsemlemorzsát. Forgasd meg a csirkemellszeleteket először a lisztben, majd a tojásban, végül a zsemlemorzsában, finoman nyomkodva, hogy jól tapadjon a panír.

3. Egy serpenyőben hevíts bőséges mennyiségű étolajat közepes hőfokon. Helyezd a panírozott csirkemelleket az olajba, ügyelve arra, hogy ne zsúfold túl a serpenyőt. Süsd a szeleteket oldalanként 3-4 percig, amíg aranybarnák és ropogósak nem lesznek.

4. A megsült csirkemelleket helyezd papírtörlővel bélelt tányérra, hogy a felesleges olajat lecsepegtesd. Tálald frissen, kedvenc köreteiddel, például petrezselymes burgonyával, friss salátával vagy párolt zöldségekkel.

Tippek

  • A csirkemell szeletek vastagsága befolyásolja a sütési időt – kb. 0,5 cm az ideális.
  • A tojásba kevert kis tej lazább, levegősebb panírt eredményez.
  • Bő olajban süss, hogy ne ázzon el a panír.
  • Ne zsúfold túl a serpenyőt – a hő csökkenése rontja a végeredményt.

Egészséges alternatívák

  • Sütőben sütve, kevés olajjal permetezve 200°C-on 20-25 percig.
  • Teljes kiőrlésű morzsa vagy zabpehely panírhoz.
  • Air fryer-ben 180°C-on 12-15 perc alatt, minimális olajjal.

Elkészítési idő

Előkészítés: 15 perc
Sütés: 15 perc
Összesen: 30 perc

Tápértékek

Kalória: 350 kcal
Fehérje: 35 g
Szénhidrát: 15 g
Zsír: 15 g
Rost: 0.5 g

Nézd meg ezeket a csirkemell recepteket is

panírozott csirkemell
panírozott csirkemell – a kép illusztráció

Legújabb csirkemell receptek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Verified by MonsterInsights