
Ha szereted a rántott hús ízét, de kevesebb olajat szeretnél használni, a sütőben sült panírozott csirkemell tökéletes választás lehet. Ugyanaz a ropogós panír, szaftos belső, csak sokkal kevesebb zsiradékkal – így akár diétába is beilleszthető.
Ez a recept egy könnyed, modern változata a klasszikus rántott csirkemellnek, amit gyorsan elkészíthetsz vacsorára, ebédre, sőt akár vendégvárónak is.
Hozzávalók
- 2 nagy csirkemellfilé
- só, bors ízlés szerint
- 2 tojás
- 2-3 evőkanál tej
- 5 evőkanál liszt
- 8 evőkanál zsemlemorzsa vagy panko morzsa
- 1 teáskanál fűszerpaprika (opcionális)
- 1 evőkanál olívaolaj
Elkészítés
Elkészítés
1. A csirkemellfiléket vágd félbe, klopfold ki, sózd és borsozd.
2. Készíts elő három tálat: liszt, tojás-tej keverék, zsemlemorzsa. Forgasd be a csirkemelleket a szokásos sorrendben.
3. A panírozott szeleteket sütőpapíros tepsire helyezd, kend meg olajjal vagy permetezd le olajspray-vel.
4. Sütőben, 200°C-on süsd 15 percig, majd fordítsd meg, és süsd még 10 percig. Tálald frissen!
Tippek
- Használj panko morzsát a még ropogósabb panírért.
- Permetezz kevés olajat a panírra, hogy szépen piruljon.
- Ha van rácsos sütőbetéted, azon süsd, hogy alulról is átjárja a forró levegő.
- Mindig előmelegített sütőben süss!
Egészséges alternatívák
- Gluténmentes: rizsliszt és kukoricapehely morzsa.
- Zabpaníros változat rostban gazdagabb.
- Air fryer-ben is elkészíthető 180°C-on 15 perc alatt.
Elkészítési idő
Előkészítés: 15 perc
Sütés: 25 perc
Összesen: 40 perc
Tápértékek
Kalória: 290 kcal
Fehérje: 33 g
Szénhidrát: 12 g
Zsír: 10 g
Rost: 1 g
Nézd meg ezeket a csirkemell recepteket is
- Különleges rántott csirkemell – ötlet, amit mindenkinek ki kell próbálnia
- Aszalt szilvával töltött csirkemell sütőben
- Palacsinta tésztába sült csirkemell
