Paradicsomos csirkecomb tepsiben – Zamatos és könnyen elkészíthető étel

paradicsomos csirkecomb tepsiben

A paradicsomos csirkecomb tepsiben sütve egy klasszikus, házias étel, amely egyszerűen elkészíthető, mégis rendkívül ízletes. A sütőben lassan sülő csirkecombok tökéletesen átveszik a paradicsomos szósz és a fűszerek ízét, így minden falat szaftos és omlós lesz.

A paradicsomos csirkecomb tepsiben hozzávalói

  • 4 db egész csirkecomb (vagy 8 db alsó- és felsőcomb)
  • 500 g hámozott, darabolt paradicsom (konzerv vagy friss)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 tk bazsalikom
  • 1 tk oregánó
  • 1 tk füstölt paprika
  • 1 tk só
  • ½ tk frissen őrölt fekete bors
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 tk cukor (a paradicsom savasságának ellensúlyozására)
  • 1 dl csirkealaplé vagy víz
  • 1 dl száraz fehérbor (opcionális)
  • 100 g reszelt mozzarella vagy parmezán (opcionális)

Elkészítés

Előkészítés

A csirkecombokat tisztítsd meg, majd papírtörlővel itasd le a nedvességet. A vöröshagymát vágd apróra, a fokhagymát zúzd össze vagy vágd finomra. Ha friss paradicsomot használsz, forrázd le, majd hámozd meg és darabold fel.

A csirkecombok fűszerezése

A csirkecombokat sózd, borsozd, majd szórd meg oregánóval, bazsalikommal és füstölt paprikával. Egy nagy serpenyőben hevíts fel 1 evőkanál olívaolajat, majd a csirkecombokat közepes lángon süsd elő 3-4 percig mindkét oldalukon, hogy szép aranybarna kérget kapjanak.

Paradicsomos szósz elkészítése

Egy másik edényben hevítsd fel a maradék olívaolajat, majd dinszteld meg az apróra vágott vöröshagymát. Add hozzá a fokhagymát, és pirítsd pár másodpercig, amíg illatos lesz. Öntsd hozzá a hámozott, darabolt paradicsomot, majd keverd bele a cukrot. Adj hozzá 1 dl csirkealaplevet vagy vizet, és főzd lassú tűzön 10 percig. Ha szeretnéd, önts hozzá 1 dl fehérbort, és hagyd, hogy az alkohol elpárologjon.

Sütés

Egy hőálló tepsibe öntsd bele a paradicsomos szószt, majd helyezd rá az elősütött csirkecombokat. Fedd le alufóliával, és süsd előmelegített sütőben 180°C-on kb. 40 percig. Vedd le a fóliát, és szórd meg a tetejét reszelt mozzarellával vagy parmezánnal (ha használod), majd süsd további 10 percig, hogy a sajt aranybarnára piruljon.

Tálalás

Melegen tálald friss petrezselyemmel vagy bazsalikomlevelekkel megszórva. Kínálhatod főtt rizzsel, bulgurral, friss kenyérrel vagy sült krumplival.

Elkészítési idő

Előkészítés: 10 perc
Sütés: 50 perc
Összesen: 60 perc

Tippek

  • A sütés utolsó 10 percében locsold meg a csirkecombokat a saját szaftjával, hogy még szaftosabbak legyenek.
  • Adj a szószhoz egy kis chilipelyhet vagy egy kevés balzsamecetet a mélyebb ízért.
  • A paradicsomos csirkecomb másnapra még finomabb lesz, mert az ízek jobban összeérnek.

Tápértékek

Kalória: 380 kcal
Fehérje: 42 g
Szénhidrát: 10 g
Zsír: 18 g
Rost: 3 g

paradicsomos csirkecomb tepsiben
paradicsomos csirkecomb tepsiben

Legújabb csirkemell receptek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Verified by MonsterInsights