Paradicsomos parmezános csirkemell

paradicsomos parmezános csirkemell

Paradicsomos parmezános csirkemell, amitől az egész család repetázik majd!

Miért rajong mindenki a paradicsomos parmezános csirkemellért? Mert ez a recept egyszerre egyszerű, gyors, mégis éttermi élményt ad otthon – és igen, garantáltan mindenki repetázni fog belőle! A csirkemell szaftos marad, a paradicsomos szósz gazdag, a parmezán pedig ropogós aranybarna kérget ad az ételnek.

Hozzávalók

  • 4 db csirkemellfilé
  • 1 tojás
  • 6 evőkanál zsemlemorzsa
  • 4 evőkanál reszelt parmezán sajt
  • 1 teáskanál szárított oregánó
  • Só, bors ízlés szerint
  • 4 evőkanál olívaolaj a sütéshez
  • 300 ml sűrített paradicsom (passata vagy hámozott darabolt paradicsom is jó)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál cukor (ha szükséges)
  • Friss bazsalikom (opcionális)
  • Reszelt mozzarella sajt a tetejére (kb. 100 g)

Elkészítés

Előkészítés

A csirkemellfiléket vágd félbe, hogy vékonyabb szeleteket kapj. Sózd, borsozd mindkét oldalukat, majd tedd félre.

Panírozás

Egy tálban verd fel a tojást. Egy másik tálban keverd össze a zsemlemorzsát, a reszelt parmezánt és az oregánót. A csirkeszeleteket először mártsd a tojásba, majd forgasd meg a parmezános zsemlemorzsában.

Sütés

Egy nagy serpenyőben hevíts fel 2 evőkanál olívaolajat közepes lángon. Süsd meg a panírozott csirkeszeleteket mindkét oldalukon aranybarnára, oldalanként kb. 3-4 percig. Ha szükséges, adj hozzá még olajat a serpenyőhöz. A megsült szeleteket helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe.

Paradicsomszósz elkészítése

Ugyanabban a serpenyőben, ahol a csirkét sütötted, adj hozzá 2 evőkanál olívaolajat, és pirítsd meg az apróra vágott fokhagymát 1 percig. Öntsd hozzá a sűrített paradicsomot, ízesítsd sóval, borssal és egy csipet cukorral. Ha szeretnéd, adhatsz hozzá friss bazsalikomot is. Főzd a szószt 5-7 percig, amíg kissé besűrűsödik.

Összeállítás

A paradicsomszószt öntsd a csirkeszeletekre a tepsiben, majd szórd meg reszelt mozzarellával.

Sütés

Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Süsd a csirkét 20-25 percig, amíg a sajt megolvad és aranybarnára pirul.

Tálalás

A kész ételt friss bazsalikommal díszítve tálald. Köretként kínálhatsz hozzá friss salátát, főtt tésztát (pl. spaghettit) vagy sült zöldségeket.

Tippek

  • Adj a panírhoz egy kis pankó morzsát a ropogósabb állagért.
  • Ne öntsd túl a szószt, hogy ne ázzon el a panír.
  • Mozzarella helyett használhatsz light sajtot is.
  • Előző nap is elkészítheted a csirkét, és másnap csak rápirítod a sajtot.

Egészséges alternatívák

  • Zsemlemorzsa helyett mandulaliszt vagy zabpehelyliszt használata.
  • Light mozzarella vagy parmezán a zsírszegény változathoz.
  • Házi, cukormentes paradicsomszósz a bolti helyett.

Elkészítési idő

Előkészítés: 20 perc
Sütés: 25 perc
Összesen: 45 perc

Tápértékek

Kalória: 420 kcal
Fehérje: 40 g
Szénhidrát: 10 g
Zsír: 25 g
Rost: 1.5 g

Nézd meg ezeket a csirkemell recepteket is

paradicsomos parmezános csirkemell
Save
paradicsomos parmezános csirkemell
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Verified by MonsterInsights