Párizsi bundás csirkemell, ahogy a nagyi készítette

párizsi bundás csirkemell

Párizsi bundás csirkemell, ahogy a nagyi készítette – omlós, aranybarna tökéletesség

Neked is a nagyi párizsi bundás csirkemellje ugrik be a vasárnapi ebédről? Ez az aranybarnára sült, omlós és finoman fűszerezett klasszikus igazi retró fogás, amit ma is mindenki imád.

A párizsi bunda titka az egyszerűségében rejlik – liszt, tojás, fűszerek és egy jól előkészített csirkemell. A végeredmény pedig puha, szaftos belső, arany ropogós külső, és egy olyan íz, amitől garantáltan elfogy minden falat.

A párizsi bundás csirkemell hozzávalói

  • 2 db csirkemellfilé
  • 2 tojás
  • 5 evőkanál liszt
  • 1 dl tej (opcionális, lazításhoz)
  • Só, frissen őrölt bors
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 1 evőkanál mustár (opcionális)
  • Olaj a sütéshez (kb. 500 ml napraforgóolaj)

A párizsi bundás csirkemell elkészítés

A csirkemell előkészítése

A csirkemelleket vágjuk szeletekre (kb. 1-1,5 cm vastagságúra), majd klopfoljuk enyhén, hogy egyenletes vastagságúak legyenek. Sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg fokhagymaporral.

A párizsi bunda készítése

Egy tálban verjük fel a tojásokat, adjuk hozzá a mustárt és tejet, majd keverjük simára. Egy másik tálba szórjuk a lisztet.

A panírozás

A csirkemellszeleteket először a lisztbe forgatjuk, majd alaposan beleforgatjuk a tojásos keverékbe, úgy, hogy mindenhol befedje.

Sütés

Egy mélyebb serpenyőben melegítsük fel az olajat. A csirkemelleket közepes hőfokon süssük oldalanként 3-4 percig, amíg aranybarnák és ropogósak lesznek. Ne zsúfoljuk túl a serpenyőt, inkább több részletben süssük.

Leitatás és tálalás

A kész csirkemelleket papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat felitassa. Kínáljuk burgonyapürével, párolt rizzsel vagy savanyúsággal.

Tippek

  • A mustár remekül kiemeli az ízeket, de el is hagyható.
  • A tej selymesebbé teszi a bundát, viszont vízzel is helyettesíthető.
  • A lisztbe forgatás előtt a csirkemellet töröld szárazra, így jobban tapad rá a bunda.

Egészséges alternatívák

  • Készítsd el teljes kiőrlésű liszttel a bundát.
  • Süsd forrólevegős sütőben vagy kevés olajjal serpenyőben.
  • Párolt zöldséggel vagy salátával kínáld a köret helyett.

Elkészítési idő

Előkészítés: 10 perc
Sütés: 15 perc
Összesen: 25 perc

Tápértékek

Kalória: 430 kcal
Fehérje: 40 g
Szénhidrát: 14 g
Zsír: 24 g
Rost: 1 g

Nézd meg ezeket a csirkemell recepteket is

párizsi bundás csirkemell
Save
párizsi bundás csirkemell – a kép illusztráció
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Verified by MonsterInsights