Pármai sonkás csirkemell vargánya mártással – Elegancia az ünnepi asztalra

pármai sonkás csirkemell
pármai sonkás csirkemell

Pármai sonkás csirkemell vargánya mártással – Elegancia az ünnepi asztalra

pármai sonkás csirkemell vargánya mártással egy igazán elegáns fogás, amely tökéletes választás karácsonyi vacsorákra vagy különleges alkalmakra. A sós sonka, az omlós csirkemell és a gazdag gombamártás tökéletes harmóniája minden vendéget lenyűgöz.


A pármai sonkás csirkemell hozzávalói (4 személyre)

Csirkemellhez:

  • 4 db közepes csirkemellfilé
  • 8 szelet pármai sonka
  • Só és frissen őrölt bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 2 evőkanál olívaolaj

Vargánya mártáshoz:

  • 200 g friss vagy 50 g szárított vargánya gomba
  • 1 kisebb fej vöröshagyma (aprítva)
  • 2 gerezd fokhagyma (aprítva)
  • 2 evőkanál vaj
  • 200 ml főzőtejszín
  • 1 teáskanál frissen aprított petrezselyem
  • Só és bors ízlés szerint

A pármai sonkás csirkemell elkészítésének lépései

  1. A csirkemell előkészítése:

    • A csirkemelleket óvatosan klopfold ki, hogy egyenletes vastagságúak legyenek.
    • Sózd, borsozd mindkét oldalukat, majd szórd meg kakukkfűvel.
  2. Pármai sonkával becsomagolás:

    • Minden csirkemellfilét tekerj be 2 szelet pármai sonkával, ügyelve arra, hogy teljesen befedje a húst.
  3. Sütés serpenyőben:

    • Hevítsd fel az olívaolajat egy serpenyőben, és közepes lángon süsd meg a sonkába tekert csirkemelleket mindkét oldalukon 4-5 percig, amíg aranybarnára pirulnak.
    • Tedd félre őket egy tepsire.
  4. Sütés a sütőben:

    • Helyezd a serpenyőben elősütött csirkemelleket 180°C-ra előmelegített sütőbe (légkeveréses sütőben 160°C), és süsd 10-15 percig, amíg teljesen átsülnek.
  5. Vargánya mártás elkészítése:

    • Ha szárított vargányát használsz, áztasd be 15 percre forró vízbe, majd csepegtesd le.
    • Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat, és pirítsd meg rajta a hagymát és a fokhagymát.
    • Add hozzá a gombát, és párold 5-6 percig, majd öntsd hozzá a tejszínt.
    • Sózd, borsozd ízlés szerint, és hagyd, hogy a mártás besűrűsödjön.
    • Végül szórd meg frissen aprított petrezselyemmel.
  6. Tálalás:

    • A csirkemellet szeleteld fel, és locsold meg a vargánya mártással. Tálald friss salátával, párolt zöldségekkel vagy burgonyapürével.

További tippek

  • A pármai sonka helyett használhatsz serrano sonkát vagy füstölt bacont is.
  • A mártáshoz friss tejszínt használj a krémesebb állag érdekében.
  • A vargányát más erdei gombával is helyettesítheted, például rókagombával vagy csiperkével.
pármai sonkás csirkemell
pármai sonkás csirkemell
Hirdetések

Legújabb csirkemell receptek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Verified by MonsterInsights