Pestós csirkemell – zöldfűszeres ízbomba 25 perc alatt

pestós csirkemell

Gyors, mégis különleges vacsorára vágysz, amitől illatozik a konyha, és elcsendesedik az asztal körül mindenki? A pestós csirkemell egy igazi ízbomba, ami nemcsak finom, de rendkívül gyorsan elkészíthető is. A bazsalikomos pesztó és a szaftos csirkemell párosítása szinte hibátlan – és még kezdők is könnyedén elkészíthetik.

Hozzávalók

  • 4 db csirkemellfilé
  • Só, frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
  • 2-3 evőkanál zöld bazsalikomos pesztó (házi vagy bolti)
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma (opcionális)
  • 100 g mozzarella vagy reszelt sajt (opcionális, ha sütőben készítjük)
  • Friss bazsalikom vagy petrezselyem a díszítéshez
  • Citromlé ízlés szerint a tálaláshoz

Elkészítés

Előkészítés

A csirkemellfiléket alaposan megtisztítjuk, majd hosszában félbevágjuk, hogy vékonyabb szeleteket kapjunk. Sózzuk, borsozzuk mindkét oldalukat, és félretesszük pihenni.

Sütés

Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük az olívaolajat közepes lángon. A csirkeszeleteket mindkét oldalukon aranybarnára sütjük, oldalanként kb. 4-5 percig. A megsült szeleteket kivesszük, és melegen tartjuk.

Szósz elkészítése

Ugyanabban a serpenyőben, ahol a csirkét sütöttük, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, és 1 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a pesztót, és alaposan összekeverjük. Ha szükséges, egy kevés vizet vagy tejszínt adhatunk hozzá a kívánt állag eléréséhez.

Összeállítás

Visszahelyezzük a csirkeszeleteket a szószba, és további 2-3 percig főzzük, hogy az ízek összeérjenek.

Tálalás

A kész ételt friss bazsalikommal vagy petrezselyemmel megszórva tálaljuk. A pestót halmozzuk a csirkemell tetejére. Köretként kínálhatunk hozzá főtt tésztát, bulgurt, kuszkuszt vagy friss salátát. Egy kevés citromlével is meglocsolhatjuk a tálalás előtt.

Tippek

  • Használj házi készítésű pesztót, ha igazán friss ízekre vágysz.
  • Mozzarella helyett használhatsz parmezánt vagy feta sajtot is, ha karakteresebb ízvilágot szeretnél.
  • Serpenyő helyett sütőben is elkészítheted: 180°C-on süsd 20 percig, sajttal megszórva a tetején.

Egészséges alternatívák

  • Tejszín vagy sajt helyett használj növényi alternatívákat, mint a zabkrém vagy vegán mozzarella.
  • Grillezéssel helyettesítheted a serpenyős sütést, hogy kevesebb zsiradékot használj.
  • Tálald salátával vagy párolt zöldségekkel teljes kiőrlésű tészta helyett.

Elkészítési idő

Előkészítés: 10 perc
Sütés: 15 perc
Összesen: 25 perc

Tápértékek

Kalória: 387 kcal
Fehérje: 45.2 g
Szénhidrát: 9.8 g
Zsír: 17.5 g
Rost: 1.2 g

Nézd meg ezeket a csirkemell recepteket is

pestós csirkemell
Save
pestós csirkemell
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Verified by MonsterInsights