Puha rántott csirkemell titkai: így nem szárad ki soha

puha rántott csirkemell
puha rántott csirkemell

A csirkemell finom, egészséges alapanyag – de hajlamos kiszáradni sütés közben. A rántott változat különösen trükkös, hiszen könnyen keménnyé válhat a hús, ha nem figyelünk. Ez a recept megmutatja, hogyan készíts olyan puha, szaftos rántott csirkemellet, amitől mindenki repetázik majd.

Egyszerű hozzávalók, pár kulcslépés, és garantáltan olyan eredményt kapsz, mintha egy profi séf készítette volna.

Hozzávalók

  • 2 nagy csirkemellfilé
  • só, bors ízlés szerint
  • 1 dl tej
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 teáskanál mustár (opcionális)
  • 2 tojás
  • 2-3 evőkanál liszt
  • 8 evőkanál zsemlemorzsa
  • étolaj a sütéshez

Elkészítés

Elkészítés

1. A csirkemelleket szeletekre vágjuk, klopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk, és a tej-fokhagyma-mustár keverékbe tesszük pihenni legalább 1 órára.

2. Panírozzuk: liszt, tojás, zsemlemorzsa sorrendben, a pácolt szeleteket papírtörlővel leitatva.

3. Bő, 170-180°C-os olajban 3-4 percig oldalanként sütjük, majd papírtörlőre tesszük, hogy a felesleges zsiradék lecsepegjen.

Tippek

  • A tejes-fokhagymás pác garantálja a puhaságot.
  • Adj egy kevés tejfölt a tojásba a lágyabb panírért.
  • Csak egyszer fordítsd meg sütés közben.
  • Használj konyhai hőmérőt az olajhoz a biztos eredményért.

Egészséges alternatívák

  • Sütőben, kevés olajjal permetezve, 200°C-on 20-25 perc alatt süthető.
  • Air fryer-ben is kiváló, 180°C-on 12-15 perc alatt.
  • Zabpanír vagy teljes kiőrlésű morzsa egészségesebb opció.

Elkészítési idő

Előkészítés: 10 perc + pácolás
Sütés: 15 perc
Összesen: 25 perc aktív munka + pihentetés

Tápértékek

Kalória: 340 kcal
Fehérje: 34 g
Szénhidrát: 14 g
Zsír: 17 g
Rost: 0.8 g

Nézd meg ezeket a csirkemell recepteket is

puha rántott csirkemell
puha rántott csirkemell – a kép illusztráció

Legújabb csirkemell receptek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Verified by MonsterInsights