
Rakott csirke recept (sajtos)
Egy klasszikus csirkemell recept, a rakott sajtos csirke. Gyorsan és egyszerűen elkészíthető és kiváló lehet ebédre, vacsorára is. Íme a rakott csirke recept.
A rakott csirke recept hozzávalói
- 3 csirkemell filé
- 100 g liszt (lehetőleg gluténmentes pl. szezámmagliszt)
- 2 tojás
- 200 g sajt (cheddar vagy parmezán, de lehet trappista is)
- 2 dl tejszín (kókusz, rizs, zab)
- fél kk szerecsendió
- 2-3 ek kókuszolaj vagy olívaolaj
- só, bors
- köretként: rizs, bulgur, qunioa, amaránt
A rakott csirke recept elkészítése
- Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
- Kenj ki vékonyan az olajjal egy magas falú tepsit.
- Tisztítsd meg alaposan a csirkemell filéket, majd keresztben vágd őket ketté. Finoman klopfold laposabbra az összes szeletet és sózd-borsozd ízlés szerint.
- Forgasd meg lisztben a szeleteket, majd a felvert tojásban, végül pedig a lereszelt sajtban, mintha paníroznál. Végül tedd őket több rétegben a tepsibe. A rétegek közé szórj további sajtot!
- Öntsd fel a szerecsendióval elkevert tejszínnel a rakott húst, majd hintsd meg a maradék reszelt sajttal. Végül fóliázd be (de elég ha sütőpapírral lefeded), majd tedd az előmelegített sütőbe 30-40 percre.
- Az idő leteltével távolítsd el az alufóliát a tepsiről (vagy a sütőpapírt), majd süsd további 20-25 percig, amíg aranybarnára pirul.
- Amíg sül a rakott csirke készítsd el a köretet.
- Tálald még forrón a rakott csirkével.
Próbáld ki Te is ezt a rakott csirke receptet!

Hirdetések