rakott csirke recept
rakott csirke recept

Rakott csirke recept (sajtos)

Egy klasszikus csirkemell recept, a rakott sajtos csirke. Gyorsan és egyszerűen elkészíthető és kiváló lehet ebédre, vacsorára is. Íme a rakott csirke recept.

A rakott csirke recept hozzávalói

  • 3 csirkemell filé
  • 100 g liszt (lehetőleg gluténmentes pl. szezámmagliszt)
  • 2 tojás
  • 200 g sajt (cheddar vagy parmezán, de lehet trappista is)
  • 2 dl tejszín (kókusz, rizs, zab)
  • fél kk szerecsendió
  • 2-3 ek kókuszolaj vagy olívaolaj
  • só, bors
  • köretként: rizs, bulgur, qunioa, amaránt

A rakott csirke recept elkészítése

  1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
  2. Kenj ki vékonyan az olajjal egy magas falú tepsit.
  3. Tisztítsd meg alaposan a csirkemell filéket, majd keresztben vágd őket ketté. Finoman klopfold laposabbra az összes szeletet és sózd-borsozd ízlés szerint.
  4. Forgasd meg lisztben a szeleteket, majd a felvert tojásban, végül pedig a lereszelt sajtban, mintha paníroznál. Végül tedd őket több rétegben a tepsibe. A rétegek közé szórj további sajtot!
  5. Öntsd fel a szerecsendióval elkevert tejszínnel a rakott húst, majd hintsd meg a maradék reszelt sajttal. Végül fóliázd be (de elég ha sütőpapírral lefeded), majd tedd az előmelegített sütőbe 30-40 percre.
  6. Az idő leteltével távolítsd el az alufóliát a tepsiről (vagy a sütőpapírt), majd süsd további 20-25 percig, amíg aranybarnára pirul.
  7. Amíg sül a rakott csirke készítsd el a köretet.
  8. Tálald még forrón a rakott csirkével.

Próbáld ki Te is ezt a rakott csirke receptet!

rakott csirke recept
rakott csirke recept

 

 

Hirdetések

Legújabb csirkemell receptek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Verified by MonsterInsights