Rakott hús őzgerincben
Egy szuper rakott csirkemell, amit őzgerincben sütünk ki. A fetás-baconos csirkemell egyszerű, és isteni finom ebédötlet. Íme a rakott hús őzgerincben receptje.
A rakott hús őzgerincben hozzávalói
- 4 db egész csirkemell
- 300 g bacon
- 200 g feta sajt
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 mokkáskanál oregánó
- 1 mokkáskanál bazsalikom
- 1 evőkanál tejföl
A rakott hús őzgerincben elkészítése
A feta sajtot villával nyomkodd össze, lazíts rajta a tejföllel, keverd hozzá a zöldfűszert és a zúzott fokhagymát.
A csirkemelleket mosd meg, törölgesd szárazra, és hosszában vágd ketté.
A fél melleken vágj egy-egy “zsebet”, és töltsd meg a fetás keverékkel, majd tekerd körbe baconszeletekkel úgy, hogy azok fedjék egymást.
A göngyölt húsokat rendezd zsiradékkal (sertészsír, libazsír) kikent tűzálló tálba, és 180 fokra előmelegített sütőben süsd meg körülbelül 40 perc alatt. Közben locsolgasd vízzel a csirkemelleket.
Próbáld ki Te is ezt a rakott hús őzgerincben receptet, nézd meg a többi rakott csirkemell receptet is a honlapon!