rakott patisszon csirkemellel
rakott patisszon csirkemellel

Rakott patiszon csirkemellel

Egy könnyű rakott csirkemelles étel a patisszonnal vagy más néven csillagtökkel. Egyszerű elkészíteni és laktató étel. Íme a rakott patisszon csirkemellel

Rakott patiszon csirkemellel hozzávalói

  • 1 közepes patisszon
  • 300-400 g csirkemell (apró kockákra vágva)
  • 2-3 marék rizs (jázmin vagy basmati, de ha még zöldségesebbre akarod, akkor karfiolrizs)
  • 1 kis fej hagyma
  • 1  db paradicsom (lehet püré is)
  • 1 paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis dobozos laktózmentes tejföl vagy kókuszjoghurt
  • 200 g sajt
  • só, bors, kömény, pirospaprika 

Rakott patiszon csirkemellel elkészítése

  1. Először is a rizst tedd fel annyi vízzel főni, hogy kb. ellepje. A cél most hogy félpuha legyen . Főzés előtt  mosd meg a rizst és csak utána főzd Pontosan addig főzd amíg be nem szívja, hogy elérjük ezt a félig puha állapotot.
  2. A patisszont hámozd meg, magozd ki és vágd falatnyi darabokra. Sózd meg, tedd félre.
  3. A hagymaféléket hámozd meg, a vöröst vágd apróra, a fokhagymát pedig nyomd össze vagy reszeld le.
  4. Egy kevés kókuszolajon párold üvegesre a hagymát majd dobjuk rá a kockákra vágott csirkemellet
  5. Pirítsd meg kissé, amíg színt nem kap, majd dobd rá a  felvágott paprikás és paradicsomot, valamint a fokhagymát. Mehet rá a só, bors, kömény és paprika is.
  6. Kevergesd egy kicsit a tűzhelyen, majd öntsd fel annyi vízzel, hogy bő leve legyen, és forralj rajta egyet.

  7. Kenj ki olajjal egy tepsit, és tedd bele egyenletesen a patisszon felét. Erre megy rá a rizs, amit szépen simíts el, majd a hús, és a patisszon másik fele.
  8. Kend le a tejföllel és szórd meg a sajttal.
  9. Takard le (sütőpapírral vagy fóliával) és tedd a 180 fokos sütőbe párolódni egy jó fél órára.
  10. Fél óra után vedd ki szúrj át egy patisszon kockát, hogy biztosan puha legyen. Ha nagyon kemény tedd vissza, továbbra is letakarva újabb negyedórára.
  11. Amikor már szinte – vagy teljesen – puha a rizs és a patisszon is, akkor mehet a letakarás nélküli sütés. Süsd míg a sajt megpirul. Végül már csak tálalnod kell.

Próbáld ki Te is ezt a rakott patiszon csirkemellel receptet!

rakott patisszon csirkemellel
Rakott patisszon csirkemellel

 

Hirdetések

Legújabb csirkemell receptek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Verified by MonsterInsights