A rántott csirkeszárny egy igazi közönségkedvenc – legyen szó családi ebédről, baráti összejövetelről vagy éppen egy gyors vacsoráról. A kívül aranybarna, ropogós bundába zárt szaftos, omlós hús minden falatnál élményt nyújt.
Ebben a receptben megmutatom, hogyan lehet otthon is tökéletes rántott csirkeszárnyat készíteni, amely versenyre kel bármelyik éttermi változattal.
A rántott csirkeszárny recept hozzávalói
- 10 db csirkeszárny
- 2 tojás
- 6 evőkanál finomliszt
- 8 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 teáskanál só
- 1/2 teáskanál őrölt fekete bors
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 1/2 teáskanál fűszerpaprika (opcionális)
- olaj a sütéshez
Elkészítés
A csirkeszárnyak előkészítése
A szárnyakat mosd meg, majd papírtörlővel itasd le a nedvességet. Ha szükséges, vágd le a szárnyvégeket. Sózd, borsozd meg őket, majd szórd meg fokhagymaporral és fűszerpaprikával. Hagyd állni 15 percet.
Panírozás
Készíts elő három tálat: az elsőbe tedd a lisztet, a másodikba verd fel a tojásokat, a harmadikba a zsemlemorzsát. A szárnyakat először forgasd meg lisztben, majd tojásban, végül a morzsában. Ügyelj rá, hogy mindenhol egyenletes legyen a panír.
Sütés
Melegíts fel bőséges olajat egy mély serpenyőben. Közepes lángon süsd a csirkeszárnyakat oldalanként kb. 5–6 percig, amíg aranybarna és ropogós nem lesz a külsejük. Ne zsúfold túl a serpenyőt – inkább több adagban dolgozz.
Lecsöpögtetés és tálalás
A kisült szárnyakat szedd papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felitassa. Tálald sült krumplival, coleslaw salátával vagy fokhagymás tejföllel.
Elkészítési idő
Előkészítés: 15 perc
Sütés: 20 perc
Összesen: 35 perc
Tippek
- Vágd le a szárnyvéget a szebb tálalásért és egyenletes sütésért.
- Fűszerpaprika szép színt és karakteres ízt ad a panírnak.
- Pihentesd a húsokat a fűszerezés után a jobb ízhatásért.
- Ha ropogósabb panírt szeretnél, alkalmazz dupla panírt.
Tápértékek
Kalória: 390 kcal
Fehérje: 29 g
Szénhidrát: 15 g
Zsír: 25 g
Rost: 0.9 g
