Rántott csirkeszárny recept – kívül ropogós, belül omlós

rántott csirkeszárny recept

A rántott csirkeszárny egy igazi közönségkedvenc – legyen szó családi ebédről, baráti összejövetelről vagy éppen egy gyors vacsoráról. A kívül aranybarna, ropogós bundába zárt szaftos, omlós hús minden falatnál élményt nyújt.

Ebben a receptben megmutatom, hogyan lehet otthon is tökéletes rántott csirkeszárnyat készíteni, amely versenyre kel bármelyik éttermi változattal.

A rántott csirkeszárny recept hozzávalói

  • 10 db csirkeszárny
  • 2 tojás
  • 6 evőkanál finomliszt
  • 8 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 teáskanál só
  • 1/2 teáskanál őrölt fekete bors
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 1/2 teáskanál fűszerpaprika (opcionális)
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

A csirkeszárnyak előkészítése

A szárnyakat mosd meg, majd papírtörlővel itasd le a nedvességet. Ha szükséges, vágd le a szárnyvégeket. Sózd, borsozd meg őket, majd szórd meg fokhagymaporral és fűszerpaprikával. Hagyd állni 15 percet.

Panírozás

Készíts elő három tálat: az elsőbe tedd a lisztet, a másodikba verd fel a tojásokat, a harmadikba a zsemlemorzsát. A szárnyakat először forgasd meg lisztben, majd tojásban, végül a morzsában. Ügyelj rá, hogy mindenhol egyenletes legyen a panír.

Sütés

Melegíts fel bőséges olajat egy mély serpenyőben. Közepes lángon süsd a csirkeszárnyakat oldalanként kb. 5–6 percig, amíg aranybarna és ropogós nem lesz a külsejük. Ne zsúfold túl a serpenyőt – inkább több adagban dolgozz.

Lecsöpögtetés és tálalás

A kisült szárnyakat szedd papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felitassa. Tálald sült krumplival, coleslaw salátával vagy fokhagymás tejföllel.

Elkészítési idő

Előkészítés: 15 perc
Sütés: 20 perc
Összesen: 35 perc

Tippek

  • Vágd le a szárnyvéget a szebb tálalásért és egyenletes sütésért.
  • Fűszerpaprika szép színt és karakteres ízt ad a panírnak.
  • Pihentesd a húsokat a fűszerezés után a jobb ízhatásért.
  • Ha ropogósabb panírt szeretnél, alkalmazz dupla panírt.

Tápértékek

Kalória: 390 kcal
Fehérje: 29 g
Szénhidrát: 15 g
Zsír: 25 g
Rost: 0.9 g

rántott csirkeszárny recept
rántott csirkeszárny recept

Legújabb csirkemell receptek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Verified by MonsterInsights