Sajtos rántott csirkemell – olvadós, ínycsiklandó változat

sajtos rántott csirkemell

A sajtos rántott csirkemell az egyik legkifinomultabb változata a klasszikus panírozott húsételeknek. Az olvadós, nyúlós sajt a szaftos csirkemell belsejében vagy panírral kombinálva olyan élményt nyújt, amit nem lehet nem szeretni.

Ebben a receptben egy olyan verziót mutatok be, ahol a sajt a csirkemellbe töltve, majd panírozva és aranybarnára sütve készül. Tökéletes vasárnapi ebéd vagy különleges alkalmakra is.

A sajtos rántott csirkemell hozzávalói

  • 2 nagy csirkemell filé
  • 10 dkg trappista vagy mozzarella sajt
  • 2 tojás
  • 8 evőkanál finomliszt
  • 10 evőkanál zsemlemorzsa
  • só, bors ízlés szerint
  • fogpiszkáló vagy hústű
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

A csirkemell előkészítése

A csirkemelleket vágd félbe, majd hosszában egy éles késsel óvatosan nyisd szét „lepke” formára, de ne vágd át teljesen. Enyhén klopfold ki fólia alatt, majd sózd és borsozd meg.

Töltés

A csirkemell egyik felére tegyél a reszelt vagy szeletelt sajtból, majd hajtsd rá a másik felét. Rögzítsd hústűvel vagy fogpiszkálóval, hogy a sajt sütés közben ne folyjon ki.

Panírozás

Három tálat készíts elő: liszt, felvert tojás, zsemlemorzsa. A megtöltött csirkemelleket először forgasd meg a lisztben, majd a tojásban, végül a zsemlemorzsában. Ha extra ropogós panírt szeretnél, ismételd meg a tojás-zsemlemorzsa lépést egy második körrel.

Sütés

Hevíts bő olajat egy mély serpenyőben. Közepes lángon süsd a csirkemelleket oldalanként kb. 5–6 percig, amíg a panír szép aranybarna nem lesz, és a sajt belül megolvad. Ne zsúfold túl a serpenyőt.

Pihentetés és tálalás

Sütés után helyezd a húst papírtörlőre, és hagyd pár percig pihenni. Tálalhatod friss salátával, párolt rizzsel vagy hasábburgonyával.

Elkészítési idő

Előkészítés: 20 perc
Sütés: 15 perc
Összesen: 35 perc

Tippek

  • Mozzarella vagy trappista sajt használata a nyúlós, olvadós belsőért.
  • Dupla panír a ropogósabb textúrához.
  • Fóliázás és klopfolás biztosítja az egyenletes töltést.
  • Ne süsd túl, mert a sajt kifolyhat, a hús pedig kiszárad.

Tápértékek

Kalória: 430 kcal
Fehérje: 37 g
Szénhidrát: 18 g
Zsír: 24 g
Rost: 1 g

sajtos rántott csirkemell
sajtos rántott csirkemell

Legújabb csirkemell receptek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Verified by MonsterInsights